vrijdag 27 mei 2016

Bollen planten wanneer

Zie onderstaand schema voor de beste periode voor het planten van bloembollen. Wil jij maandenlang genieten van bloeiende bollen ? Wij leggen je uit hoe wanneer je bloembollen kunt planten. Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten plant je in het najaar, vanaf september tot december, vóór de eerste nachtvorst. Wanneer moet ik bloembollen planten ?

Maar hoe en wanneer plant je ze het best? Er zijn bloembollen in verschillende kleuren en soorten, maar ook in bloeitijdstip bestaat er een grote afwisseling. Door de juiste combinaties is het mogelijk het grootste deel van het jaar bloeiende bollen in de tuin . Een grote cluster bloembollen trekt meer aandacht dan af en toe een bloembol in de tuin.


Hierbij is het samenstellen van de juiste bollencombinaties (kleur - bloeitijd) net zo belangrijk als het planten van de bollen zelf. Maar, iedereen die hier in de herfst een paar uurtjes tijd aan bestee is verzekerd van een wekenlange bloemenpracht in de lente. Wil je ook met bollen aan de slag, maar weet je niet zo goed hoe? Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten plant je in het najaar, .

Bloembollen zorgen voor een kleurrijke en fleurige tuin. Tulpen worden in het najaar geplant. Veel mensen maken hier haast mee, ze planten de bollen al als het eerste blaadje van de bomen waait. Die haast is helemaal niet nodig, u kunt de bloemen beter wat later planten , als de grond al goed koud is. Koude grond is immers precies wat de tulpen . Sta de planten hun fotosynthese toe totdat ze geel worden en verdorren.


Groen blad snoeien zal het vermogen van de plant om de bloemen volgend jaar te . Daarna kunt u het blad verwijderen. Krokusbollen planten - instructies. Goed gedraineerde bodem met organisch materiaal. Dit doet u door de bodem, indien nodig, te mengen met een ruime hoeveelheid organische stof. Het voorbereiden van de grond is niet altijd nodig als de drainage goed is.


Bollen worden geplant in de bollenplanttijd. In de regel geldt dat hoe eerder ze geplant worden, hoe beter de bol aan zal slaan! Sommige soorten kunnen ook nog in het voorjaar geplant worden.


Najaarsbloeiende bollen. In deze video behandelen we het bloembollen.

Antwoorden op alle algemene vragen over bloembollen , zoals kan je bloembollen het hele jaar kopen en planten , welke bloembollen zijn er allemaal en wat doe je met uitgebloeide. En wanneer bloeien ze dan. Plant - en bloeikalender. Op de plant - en bloeikalender staat dat allemaal schematisch aangegeven, zodat u in een oogopslag leuke combinaties kunt maken.


Voor een kleurrijke tuin zijn bloembollen onmisbaar. Een paar uurtjes werk bezorgt je wekenlang plezier in de lente en zomer! Er zijn vele verschillende bloembollen te koop, deze zullen je tuin of bloembakken het hele jaar door opfleuren. Niks is leuker dan je eigen geplante .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.