dinsdag 24 mei 2016

Catalpa boom snoeien

Leer hoe jij je bomen of planten kunt snoeien op de juiste. Altijd leuk een boom in de tuin. Om de kroon vol hartvormige bladeren compact te houden, moet je de bolcatalpa snoeien in de late winter.


Nog heel even wachten met snoeien : einde maart is ideaal. Snoeien mag vrij drastisch.

Mocht het mijn boom zijn dan deed ik het zo (maar wacht nog even het antwoord van de specialisten af): Zo deed ik het bij mij thuis en zie je hoe hij evolueerde:. Bolcatalpa snoeien (video). Laat een reactie achter.


Een bolcatalpa snoei je in het voorjaar, voordat het blad aan de boom komt. Doe je het regelmatig dan blijft de kroon mooi compact. Vooral in een voortuin komt de boom tot zijn recht. Twee boompjes naast elkaar in een voortuin en je hebt al direct een mooie entree.


Het bladerdek is vrij dicht.

Een decoratieve boom of struik, die zich heel gemakkelijk in toom laat houden door snoeien. De hartvormige bladeren kunnen aan de basis wel centimeter breed worden. Ze behoren tot de familie . Zo hebben ze nog wat ruimte tot invriezen en breken ze niet uit bij flinke sneeuwval. Ongesnoeid wordt de boom tien meter hoog, met een doormeter van achttien meter.


Vooral die grote doormeter speelt stadstuinen wel eens parten. Toch mag dat geen reden zijn om deze prachtige boom niet aan te planten. Catalpa is bladverliezend.


Hij laat zich namelijk perfect snoeien. Bekijk alle reacties via groeninfo. Wij adviseren de bolcatalpa ieder voorjaar tot kort op de stam terug te snoeien (knotten).


Het geslacht omvat een tiental soorten uit het noorden van de Verenigde Staten en Oost-Aziƫ. De enkelvoudige bladeren staan per drie of zijn tegenoverstaand (drie knoppen per knoop). De soorten kies ik uit aan de hand van vragen over snoeien die ik dagelijks krijg via mijn werk.


De bloemen ontstaan in . Als u de Bol- trompetboom te groot vind worden, snoeit u de boom helemaal terug in het voor jaar.

Geef in droge perioden wel extra water, want aan droge grond heeft deze boom een hekel. Knot de trompetboom jaarlijks. De trompetboom vraagt geen specifieke snoei maar verdraagt snoei goed.


Als bolvorm wordt de kroon vaak jaarlijks geknot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.