dinsdag 31 mei 2016

Knoflook kweken binnen

Het kan buiten in de volle grond of in een pot. Het beste resultaat krijg je met deze tips! Rond de herfstperiode raken de bakken van de moestuin aardig leeg, een mooie tijd om knoflook te kweken ! Zelf knoflook kweken in de Makkelijke Moestuin: mooi voor in het najaar als de bakken al aardig leeg worden.


Je hoeft knoflook alleen water te geven als het buiten droog is, maar zelfs dan moet je oppassen dat je niet te veel water geeft, want knoflook heeft een hekel aan te . Vroeger werd look aangewend om de boze geesten, heksen en de duivel buiten te houden.

Wie houdt er nu niet van knoflook ? Een heerlijke smaakmaker in allerlei gerechten, onmisbaar in de mediterrane keuken en bovendien zeer gezon want knoflook verlaagt de bloeddruk en de cholesterol. Het is heel makkelijk om zelf knoflook te kweken. Dus hier komen ze: Ik wil graag knoflook gaan kweken in een pot (heb alleen een balkon namelijk).


Ik zat nog te denken: Als het nou hard gaat vriezen, kan ik de potten met knoflook dan binnen zetten of gaat er dan iets heel erg mis? Veel mensen over de hele wereld gebruiken rauwe knoflook als een traditionele remedie tegen hoge bloeddruk, lage bloeddruk, hoog cholesterol, erfelijk hoog. Echter, als je binnen kweekt doet dit er niet toe.


Niets is lekkerder dan knoflook uit de eigen tuin. Het heeft een andere smaak, is langer houdbaar en het is heel leuk om het zelf te kweken.

Jaarrond knoflook telen en oogsten. Look (Allium sativum) is helemaal geen teelt exclusief voorbehouden voor het zuiden. Je kan dit veelzijdige gewas ook bij ons perfect telen.


Teel je look in je eigen tuin dan wordt je jaarrond getrakteerd op verse look om lekker te koken. Koop verse knoflook en haal de kloven uit elkaar (ieder teentje wordt uiteindelijk één nieuw plantje). Wanneer binnen een paar maanden de de groene . Maak even veel gaatjes als knoflook tenen in de grond.


Laat ze zeer goed drogen voor je look binnen neemt of voor je ze gaat vlechten. November tot half december is namelijk bij uitstek de tijd om nog knoflook te planten. Gebruik biologische knoflooktenen : met knoflook uit de supermarkt hoef je het niet te proberen.


Knoflooktenen binnen kweken in pot. Als het bolomwindsel mooi wit is en vliezig aanvoelt, moeten de bollen binnen nadrogen. Hoe moet je knoflook kweken ? Je kunt knoflooktenen het beste in het najaar buiten in de volle grond te poten. Doe dit tussen half september en half november.


Hoe eerder je de knoflook hebt gepoot, hoe eerder je ook kunt oogsten. Splits de bollen in teentjes en gebruik . Vooral op wat zwaardere grond is dat het geval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.