dinsdag 24 mei 2016

Wapening betonvloer berekenen

Om de hoofdwapening te bepalen dient de belasting te worden vertaald naar een maximaal optredend moment. Hoeveel bouwstaalmatten heb ik nodig? Is eenmaal de belasting op de balk in samenhang met de overspanning beken dan kunnen de dimensies van de betonnen balk worden bepaald.


Berekening van de hoofdwapening. Het totaal resulteert in een maatgevend moment, welke via de inwendige hefboomsarm door betondruk en betonstaaltrek moeten worden .

Ik wil een betonnenconstructievloer op zand gaan maken. Het zandbed is zo goed als klaar, daarna 10cm EPS, gebroken stoeptegels, wapening en 10cm beton. Deze spanningen zijn niet te vermijden, maar kunnen wel beheersbaar gemaakt worden door wapening en een goed betonmengsel. Door het toepassen van wapening zal het scheurpatroon worden verfijn waardoor het minder zichtbaar is. Een vakkundige keuze van het betonmengsel en een uitgekiende berekening.


Uit de berekening volgt de benodigde wapening en deze is weergegeven in bijlage 2- Scia berekening. Het moment is aangekomen om beton te gaan gieten (zal ongeveer 17cm zijn), maar ik zit met met enkele vragen omtrent de wapeningsnetten : Wanneer heb je zowel een onder- als. Daar werken normaal ook ingenieurs om die dingen te berekenen.

Maximum- wapeningsverhouding ρl,max (in ) bij het niet toepassen. Langswapeningsverhouding , drukzonehoogte en inwendige hefboomsarm. Deze video toont hoe u in RFEM betonconstructies volgens de Eurocodes berekend. BEREKENING GEWICHT WAPENING BALK. De diameter van de wapening is onderaan in de schets terug te vinden.


Dit wil zeggen dat er boven, onder, voor . In een groot deel van de gevallen () zullen stalen staven, kabels of netten als wapening worden toegepast, het betonijzer. De trekkracht van beton wordt praktisch gelijk aan genomen. Dit heeft tot gevolg dat er, behalve in constructie-onderdelen die puur in druk belast worden ( zoals korte kolommen), altijd een minimale wapening zal zitten in een betonnen structuur.


In dergelijke structuren is scheurvorming in de zone met trekspanningen . Als laatste kan voor het koppelen van staven onderling of aan een . VWN-Richtlijn arbovriendelijk wapeningontwerp. De lengte van de overlapping van wapeningsstaven. Het bouwplan omvat een zeefruimte (geel op de situatie) die op de bestaande begane grondvloer geplaatst wordt. Het gewicht is zodanig dat de bestaande wapening in de vloer in deze nieuwe situatie voldoet.


Ter plaatse gestort draagvloer.

Voorbeeld : berekening belasting metalen ligger. Aan de hand van dit verslag kan de ingenieur de fundering berekenen en adviseren. Kan variëren in functie van de gevraagde betondekking , wapeningshoeveelheid , totale vloerdikte en bouwtechnische vereisten. Verankering ankers in beton. Woningen met massieve wanden zijn op zichzelf stabiel.


De knooppunten tussen de wanden en de vloeren zorgen voor een grote stijfheid van het casco. Dwarsgeplaatste stabiliteitswanden zijn niet nodig. Ook wapening in de wanden is meestal niet noodzakelijk.


Alle wanden zijn ongewapend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.