woensdag 25 mei 2016

Cercidiphyllum japonicum snoeien

De oorsprong van deze boom ligt in Japan en China, waar hij zeer gewaardeerd wordt. Bij bomen met één harttak of stam kunt u de onderste takken wegsnoeien als de boom 3m of meer is. Cercidiphyllum japonicum kunt u snoeien als dat nodig is. Ook een tweede harttak kunt u wegknippen. Hoe je moet snoeien wordt al bepaald bij de aanschaf: je hebt bomen met een harttak of het is een meerstammig exemplaar.


Keukenboom, katsuraboom).

Een bijzondere boom, die in november geplant kan worden, is de hartjesboom. Hij is winterhard en heeft een . Na enkele jaren kunt u hem insporen en verjongen. Opkronen mag naar behoefte. De vrouwelijke bloemen zijn kleine, witroze bloempjes.


Bloeiperiode: Mei - Juni. Beiden zitten in de oksels van de bladknoppen. Snoei uw katsoera als het even mogelijk is niet, zodat de mooie, natuurlijke vorm behouden blijft.

In principe hoeft deze boom niet gesnoeid te worden. Wil je toch vormsnoei toepassen, doe dit dan in het voorjaar. Het blad is eiron groen . Dit artikel wordt aangeboden als struikvorm. Kies voor een boomvorm hier.


De uitlopers zijn prachtig groen met roze gekleurd. Wij houden de boom in de gaten, zorgen er voor dat hij genoeg water en bemesting krijgt en snoeien de boom zoals nodig is. Hier trad ook veel topsterfte op en groeiden de bomen breed uit. Oudere exemplaren vormen veelal een breed- tot platronde kroon, die steeds opener wordt door uitwaaierende takken.


Snoei op de standplaats is in beperkte mate nodig. Wel is intensief snoeien op de kwekerij nodig om een. Wordt bij ons zelden hoger dan m. Katsuraboom - Hartjesboom. Mooie geeloranje herfstkleur.


In het voorjaar loopt deze boom met ronde bladeren rood uit. Deze boom laat zich makkelijk snoeien en is daardoor prima geschikt voor de kleinere tuin. De bladeren kleuren daarna weer terug naar groen.


Hoe je de hartjesboom moet snoeien , hangt af van het exemplaar dat je gekocht heeft.

Bij de bomen met een harttak worden de onderste takken weggehaald als de boom ca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.