dinsdag 31 mei 2016

Vervoersgrepen reddend zwemmen

Reddend zwemmen oefenen - Duration: 0:29. KLAAS GAAT REDDINGSZWEMMEN - Duration: 7:24. Mond en neus van het slachtoffer ten allen tijde boven water houden. De oren van de drenkeling worden.


NIET afgedicht door de palmen van de handen, zodat eventuele communicatie met de drenkeling mogelijk blijft. HOE ZWEMMEN MET DRENKELING ?

Als een drenkeling in het water ligt, kun je hem eruit halen met een van de negen vervoersgrepen. Deze vervoersgrepen worden op de rug of schuin liggend uitgevoerd. Op wedstrijden worden ze ook door de sneller ploegen in een soort borstcrawl met een arm uitgevoerd. De volgende vervoersgrepen zijn . Er zijn veel verschillende vervoersgrepen. Tijdens de opleiding leer je de meest gebruikte.


Op internet zijn veel filmpjes en powerpoints te vinden waarop je kunt. Met je vrije linkerarm kun je nu extra stuwbewegingen maken, waardoor het zwemmen naar de kant sneller gaat en minder vermoeiend is.

Zwemvaardigheid van de redder. Grepen: - Hoofdgreep: De meest toegepaste greep. Deze wordt vooral gebruikt bij bewusteloze drenkelingen. Het hoofd wordt goed ondersteund.


De redder kan een bewust slachtoffer toespreken en geruststellen tijdens het slepen! De vingers ondersteunen het kaakbeen. Zwemmend redden (in de volksmond reddend zwemmen ) is een speciale zwemtechniek met als doel iemand uit het water te kunnen redden in een levensbedreigende situatie. Aangekomen bij de drenkeling pakt de redder de drenkeling vast en vervoert de drenkeling in een van de vervoersgrepen terug naar de kant. Federatie: Vlaamse Reddingsfederatie vzw (RedFed).


Lesgever: Carmen Lecluyse – Sporttechnisch Coördinator recreatief RedFed . BASISVORMEN MET HUN DEEL- EN. OEFENVORMEN VOOR HET ZWEMBADGEDEELTE. Spelvorper twee naast elkaar onder water zwemmen en een voorwerp. Vervoersgrepen zijn: kopgreep, polsgreep, okselgreep, schoudergreep, okselnekgreep, zeemansgreep, slepen en duwen.


Bevrijdingsgrepen zijn: enkelvoudige polsgreep, dubbele polsgreep van boven, dubbele polsgreep van onder, voorwaartse omklemming, achterwaartse omklemming, borstgreep, . Juiste vervoersgrepen bij reddend zwemmen leer je bij De Tuimelaer. Lijkt het je gaaf om jouw zwemcapaciteiten uit te breiden met de juiste vervoersgrepen voor reddend zwemmen ?

Neem dan snel contact op met De Tuimelaer, met zwemscholen in Den Haag en Scheveningen. Het certificaat reddend zwemmen dat je bij . Ieder jaar geven wij een 6-weekse cursus reddend zwemmen. Om het reddend zwemmen op hoog niveau te houden wordt er op donderdagavond tussen 17:en 21. De leden leren hier bevrijdingsgrepen, vervoersgrepen en hoe je iemand uit het water haalt zonder risico te lopen b. IK heb hierbij enkele aanpassingen gedaan op mijn stage om rekening te houden met het GOK beleid zodat iedereen evenveel kansen krijgt aangeboden en de mogelijkheid krijgt . Bovendien moet je zelf goed kunnen zwemmen en weten hoe je iemand naar de kant kunt brengen.


Mede daarom is een goede opleiding noodzakelijk. In deze opleiding leer je hoe je goed toezicht moet houden en leer je de kneepjes van het reddend zwemmen. Daar zijn allerlei vervoersgrepen voor bedacht.


Natuurlijk moet je eerst goed kunnen zwemmen , voordat je dit kunt leren. Van kleins af aan leer je steeds meer reddingstechnieken hoe . Bij zwemmend redden leer je hoe je een drenkeling moet helpen, zowel vanaf de kant als vanuit het water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.