maandag 23 mei 2016

Koolzuurhoudend water

Uitspraken die we regelmatig horen, maar zijn ze wel waar? Meng wat Cdoor je H2O en voor je het weet heb je water met prik. Klinkt simpel, en toch is koolzuurhoudend water een onderwerp met flink wat discussiepunten. Je denkt misschien dat je gezond bent als je Spa rood drinkt, maar dat valt vies tegen. Volgens sommige experts zijn er twee redenen waarom bruisend water minder goed voor je is dan je misschien denkt.


Al sinds lange tijd drink ik water om aan mijn dagelijkse aanbevolen vochtinname te komen.

Water met koolzuur doen je tanden verrotten en maken je dik, zeggen ze. De reden hiervoor was altijd simpel: Als sporter wil je dat iedere calorie voedingswaarde toevoegt. Denk je gezond bezig te zijn, verschijnen er ineens allemaal berichten dat koolzuurhoudend water ongezond is. Over de vraag of koolzuurhoudend water daadwe.


Sodawater werd vroeger gemaakt door soda (vooral dubbelkoolzure soda, natriumbicarbonaat) aan water toe te voegen, waarbij koolzuur vrijkomt. Door deze methode van fabricage bevat sodawater vrij veel natrium, één van de componenten van keukenzout. Spuitwater bevat minder natrium. Koolzuurhoudend water , Koolzuurhoudend waterWater.


Als we een onderzoek van New York Post mogen geloven, is koolzuurhoudend water slecht voor je.

Experts beweren dat bruisend water je tanden verrotten. Door koolzuur aan water toe te voegen, ontstaat er namelijk een zuur in het water. En die is dan weer schadelijk voor je tanden, aldus tandarts Adam . Wanneer koolstofdioxide opgelost is in water , vormt dit kleine hoeveelheden koolzuur.


De zuurgraad van het water gaat hierdoor iets omhoog. Onderzoek naar de effecten van verschillende mineraal- en koolzuurhoudende waters heeft echter uitgewezen dat geen van de waters schadelijk waren voor de . Deze middag kwam ik per toeval op een artikel waaruit zou blijken dat je beter geen bruiswater drinkt. Er wordt helaas geen grondige uitleg gegeven over het waarom.


Maar omdat ik zelf iemand ben dat bijna alleen maar bruiswater drinkt, heb ik besloten om hier toch wat verder over op te gaan zoeken. Sprankelend water, Bruisend water. Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken. In het algemeen beschouwt het lichaam COals afval en wil er zo snel mogelijk vanaf. Na het drinken ervan komt de COmeteen vrij en wil naar buiten.


Dus waarom deze gewoonte? Makro - Partner voor ondernemend Nederland. De voordelige groothandel met het meest complete productassortiment. Foo non-foo gastro en office supplies.


Het is verfrissen bevat geen calorieën en is tóch minder saai om te drinken dan gewoon water. Spa rood is dan ook een populaire optie voor mensen die gezond willen leven.

Maar is koolzuurhoudend water wel echt zo onschuldig? De laatste tijd doen wisselende verhalen de ronde over bruiswater. We drinken het vaak genoeg dus, maar onlangs hoorden we dat het helemaal niet zo goed voor je zou zijn. Zelf verwerk ik liters spa rood op een werkdag, net even wat spannender dan een glas water.


Online bij Albert Heijn al je boodschappen thuisbezorgd of ophalen. Het is de prik in frisdrank, bier en champagne. Is koolzuur slecht voor je tanden?


Krijg je sneller een vol gevoel door koolzuur in je drankje? Heeft koolzuur invloed op de opname van voedingsstoffen? En is koolzuur in dranken slecht voor je gezondheid?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.