donderdag 26 mei 2016

Zelf gras zaaien

Zelf uw gazon zaaien is niet zo moeilijk zolang je enkele regels volgt. Zoals bij vele werken is ook bij het zaaien van gras de voorbereiding van groot belang en kruipt daar dan ook de meeste tijd in. In principe kun je het hele jaar door gras zaaien , . Wanneer en hoe kun je gras zaaien ? Zo kun je een mooi gazon zaaien.


Ook al zijn we niet zo zot op een grasmat als de Britten, we willen toch ook wel een mooi gazonnetje aan ons huis.

Kinderen kunnen er ravotten, huisdieren kunnen er rondlopen. Lees ook onze tips voor het kiezen van de soorten gras. Vergeleken met het leggen van graszoden, duurt het wat langer voordat je een mooi gazon hebt.


Wil je zelf gras zaaien met graszaad? Volg het stappenplan op deze pagina voor een mooi resultaat. Maar het is een stuk voordeliger.


Voeg toe icoon Print Bekijk de benodigheden . Lees dan zeker deze tips over de soorten gras, wanneer je best gras gaat zaaien en hoe je te werk gaat bij het gras zaaien. Gaat je gras zaaien voor een nieuw tuin of gazon?

Met deze complete handleiding met tips en voorbereidingen is het geen probleem! Professionals aan het woord. Gaat u graszoden leggen of gaat u gras zaaien ? Dan vindt u op deze pagina alles wat u moet weten: een compleet stappenplan met voorbereidingen en een uitleg hoe u een nieuw gazon moet inzaaien. Je zorgt er echter best voor dat je niet gaat zaaien net voor een periode van aangekondigde droogte. Ideaal is op een vochtige dag, met vooruitzicht op regen in de komende dagen.


De herfst heeft als voordeel dat de grond nog voldoende opgewarmd is en dat het onkruid weinig actief is. Hoewel vroege vorst de groei van het jonge gras soms in de kiem kan smoren. In de lente kan het jonge gras rekenen op veel zon en licht, maar een nadeel is dan dat het. Zaden die niet direct de ideale groeiomstandigheden hebben, wachten met kiemen tot deze wel ontstaan.


Het risico is wel dat graszaden weggepikt worden door vogels. Het beste is om graszaad te zaaien onder de juiste groeiomstandigheden. Het graszaad zal dan direct gaan ontkiemen. Voor algemene informatie over . Het voorjaar is een uitstekende tijd om een nieuw gazon te zaaien. Bij warm, vochtig lenteweer kiemt graszaad immers heel snel.


Ook om kale plekken opnieuw in te zaaien is het het ideale moment. Zorg voor een goede voorbereiding van de grond.

Dat geeft het mooiste resultaat. Een gazon in de tuin is niet alleen mooi, je kunt er ook heerlijk relaxen en voor kinderen is het een ideale speelplaats. Zelf gras zaaien kan in het voor- óf in het najaar.


Het najaar heeft de voorkeur omdat onkruid dan over het algemeen minder hard mee kan groeien. Voordat je het gras gaat zaaien is het verstandig het . Het blijft de goedkoopste manier om een nieuw gazon aan te leggen. Vanaf begin april, mits de gemiddelde bodemtemperatuur minimaal 10°C is kun je gras gaan zaaien. Zowel gras voor een nieuw grasveld of gazon of het doorzaaien van een bestaand gazon. Grasmatten of graszoden?


Vóór april is de temperatuur van de grond vaak nog te laag (te koud), waardoor het . Geniet van je tuin met een mooi gazon! Ik heb een week geleden voor de eerste maal gras gezaaid. Gewoon een pak van het tuincentrum, niets bijzonders. Van te voren netjes glad gemaakt, een paar zakken bemeste tuinaarde er op, kalk en mest gestrooid. Afijn , gras gezaaid en keurig elke avond gesproeid.


Als je gaat zaaien duurt het zeker een poosje voor je een mooie dichte grasmat hebt. En ook inderdaad moet je maatregelen tegen vogels nemen. Heb zelf een paar keer gras gezaaid maar was het zo zat omdat het steeds niet lukte dat ik er graszoden in heb laten leggen. In één keer een mooie groene . Vorst beschadigt de kiemen. Begint de winter vroeg, dan bezorgt de vroege vorst je kiemend graszaad schade en groeit het minder goed.


Probeer je gras nog deze maand te zaaien of doe het ten laatste volgende maand. Lukt het je pas na oktober? Dan wacht je beter tot april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.