woensdag 25 mei 2016

Veiligheidseisen speeltoestellen

Eisen aan speeltoestellen. Een kind kan bijvoorbeeld wel inschatten dat het niet zomaar van een hoog platform af moet stappen, maar kan niet inschatten dat het hoofd kan blijven haken als het achterwaarts . Ook de indoorspeeltuinen schieten als paddenstoelen uit de grond. De Europese normen op het gebied van speeltoestellen helpen bij het voorkomen van ongelukken en blessures van spelende kinderen. Tegelijkertijd wordt rekening gehouden met het evenwicht tussen veiligheid en de ontwikkeling en het plezier van .

Niet alleen speeltoestellen dienen veilig te zijn, ook de ondergrond moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Overal waar het kind van het speeltoestel kan vallen ligt een veilige, goed onderhouden schokabsorberende ondergrond. In de gebruiksruimte bevinden zich geen.


De eigenaar van een openbaar toegankelijk speeltoestel is verantwoordelijk voor de veiligheid ervan. De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) is belast met de controle en inspectie van de veiligheid van speeltoestellen. Verantwoordelijkheid eigenaren.


Speel- en attractietoestellen moeten voldoen aan de veiligheidseisen van het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS).

U mag alleen speel- en attractietoestellen houden die een certificaat van goedkeuring hebben. Een certificaat uit een andere EU-lidstaat kunt u omzetten naar een gelijkgesteld Nederlands . Daarom moet speelruimte voldoen aan uitgebreide veiligheidseisen die gelden voor de toestellen en de valondergronden. Ook mogen er geen obstakels direct naast het toestel staan.


Hierin wordt de veiligheid van speeltoestellen. Speeltoestellen vallen onder de Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS). De veiligheid van spelende kinderen dient maximaal gewaarborgd te worden.


Daartoe is de veiligheid van speelterreinen en speeltoestellen aan een aantal reglementeringen gebonden. Ten aanzien van een attractietoestel dat na de datum van inwerkingtreding van de wijziging van de Nadere regels attractie- en speeltoestellen in verband met de periodiciteit van keuringen en de eisen aan een certificaat van goedkeuring (Stcrt. PM) nog niet eerder is gekeurd wordt de periodiciteit door een aangewezen . Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. De Voedsel en Warenautoriteit ziet toe op de handhaving van de veiligheid van speeltoestellen. Op de voordracht van de . Een speeltoestel moet voldoen aan het veiligheidsniveau dat is vereist in het Bouwbesluit.


Voor speeltoestellenis veelal geen omgevingsvergunning vereist. De beheerder van de speeltoestellen is wettelijk .

Wet hygiƫne en veiligheid zweminrichtingen. Veiligheid bij spelactiviteiten vinden we allemaal erg belangrijk. Een aantal randvoorwaarden voor die veiligheid zijn wettelijk geregeld. Rond speeltoestellen regelt het Warenwetbesluit Attractie- en.


Bij een aantal campings werden bestrijdingsmiddelen aangetroffen die niet op een camping mogen worden toegepast. Van de door de VWA onderzochte speeltoestellen voldeed een kwart niet aan de veiligheidseisen. Alle campinghouders en gemeenten . In Nederland moeten attractie- en speeltoestellen voldoen aan de veiligheidseisen die staan opgenomen in het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen.


De belangrijkste wijzigingen hebben wij voor u samengevat. Tynaarlo staat onder voorwaarden toe dat inwoners eigen speeltoestellen op gemeentegrond plaatsen. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van enkele inwoners uit Vries. Er zijn spelregels opgesteld met eisen aan deze speeltoestellen.


Hierin staat ook dat ze na zonsondergang weer weg . Welke verplichtingen heeft de kinderopvang of BSO? Hierin is vastgelegd dat speeltoestellen veilig geproduceerd en beheerd moeten worden. Het besluit is van toepassing op speeltoestellen die bestemd zijn voor .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.