dinsdag 31 mei 2016

Iris bollen planten

Koeman Flowerbulbs geeft op deze pagina uitgebreide verzorgingstips om te zorgen dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw Irisbollen. Zomerbloeiende bloembollen staan erg mooi op terras in potten. Maar ook in bloemenborders zijn deze zomerse bloembollen goed te gebruiken en geven een prachtig resultaat.


Vanaf het voorjaar zijn die bloembollen ook steeds te verkrijgen. Irisbollen planten kan behoorlijk lastig zijn wanneer u niet weet wat u doet. Gelukkig is Fluwel er om ervoor te zorgen dat het u toch lukt.

Alle irissen hebben zes bloemblaadjes, waarvan er drie overeind staan en drie hangen. De hangende blaadjes worden de lip van de bloem genoemd. Met hun felle kleuren vrolijken ze uw . Plant de bloembollen van Iris Tiger mix zo snel mogelijk na ontvangst in de volle gron in een bloempot of in een plantenbak.


Ook in pot zijn de bollen meestal niet bestand tegen de vorst. Botanicie hebben meer dan 2verschillende irissen ontdekt. Sommige groeien uit bollen anderen uit rhizomen, waardoor ze onder de vaste planten vallen.


Iris germanica en Iris sibirica zijn de bekendste iris soorten die onder de vaste planten vallen.

De irissen die onder de bol- en knolgewassen . Narcissen bloem, kelk Wanneer kun je welke bloembollen planten ? Zie onderstaand schema voor de beste periode voor het planten van bloembollen. Geef in droge perioden water. Hollandse iris Mix Tiger kopen Bakker. Te natte grond wordt echter slecht verdragen. Verwijder na de bloei de uitgebloeide bloemstengels.


Zo gaat alle energie naar de bol. Deze indeling heeft betrekking op de ondergrondse delen van de planten. Er zijn soorten met wortelstokken waaruit krachtige bladpollen ontstaan: Baardiris ( Iris Germanica Groep), Siberische lis ( Iris sibirica) en Japanse lis ( Iris ensata). Winterhar op lichte grond. Op zware grond (nat): rooien in de nazomer (aug), als het.


Afhankelijk van of de bollen worden geplant in de herfst of het vroege voorjaar, zullen de bloemen verschijnen van april tot juli. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten , zaden én bloembollen. Indien uw een plant in een pot gekocht heeft wordt aangeraden de plant eerst volledig te laten uitbloeien voordat u de plant in de volle grond gaat planten. Iris bollen kopen doet u bij ons eenvoudig online! Geef de pasgeplante iris met droog weer wel wat water anders gaat deze in rust en maakt ze geen nieuwe wortels.


Na de bloei, groeien er nieuwe wortels aan de.

Snij uitgebloeide bloemen boven het eronder liggende blad af. Laat de bladeren vergelen en afsterven. Het verdient aanbeveling om de bollen na het afsterven van de bladeren te rooien, schoon te maken en te laten drogen. Bewaar ze in zand op een koele en donkere plaats. In het najaar opnieuw planten.


De preparatie verschilt per jaargetijde, teeltgebie lichtintensiteit en temperatuur regime. Bewaring van de bollen na ontvangst. De leverancier ontsmet de irisbollen vóór de preparatie.


Bij aankomst kunnen de bollen direct worden geplant. Een extra ontsmetting vlak voor het planten geeft het . Wil jij maandenlang genieten van bloeiende bollen ? Wij leggen je uit hoe wanneer je bloembollen kunt planten. Najaarsbollen zijn te bestellen vanaf eind april.


Momenteel niet op voorraad. Ze zijn prachtige en goede tuin planten en zijn zeer geschikt als snijbloem. Iris die te lanek foude fijn om hier alie te befchryven den Iris die de wortelen heeft , en Wordt niet verplant dan om te febeeden. De bloeitijd is in Juni.


Den Iris die de bollen heeft wordt gheplant , ende uy t-ghedaen ghelijck den Iris Verfiea. Het is een product van vele kruisingen in de iris familie. Twee soorten hebben een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.