woensdag 25 mei 2016

Grote tuin inrichten

Als je een jonge boom plant, informeer dan goed hoe deze boom er bijvoorbeeld over jaar zal uit zien. Wie weet verpest de boom wel je uitzicht of riolering in de grond. Langere avonden, hogere temperaturen, zingende vogels en volop zonnestralen. Kortonog even wachten en dan kunnen we straks weer heerlijk van het buitenleven genieten!


Reden genoeg om alvast wat leuke ideeën voor de tuin op te doen. In de zomer geniet je het liefst van de zon in je eigen tuin.

Bekijk deze pin en meer op Tuin van notaris. Na je werk met een wijntje in een tuinstoel ploffen of in het weekend barbecueën met vrienden. De tuin is een verlengstuk van je huis.


En die wil je natuurlijk zo mooi mogelijk inrichten. Tien tips om de tuin van je dromen te creëren. Is uw grote tuin dringend toe aan een make over maar heeft u geen idee hoe u dit moet aanpakken? Zoals je al gemerkt hebt, is het ontwerpen van tuinen een grote passie van me en iets waar ik dagelijks maar al te graag mee bezig ben.


De ontwerpen die ik maak met de daarbij behorende elementen kun je zien als een gids voor de aanleg.

Naast het tuinontwerp schrijf ik ook een handleiding voor het aanleggen van de . In een grote tuin heb je veel ruimte en dat biedt veel mogelijkheden voor de tuininrichting. Je kunt rustig grote beplanting aanbrengen. Neem vooral vaste planten met een lange levensduur die weinig onderhoud nodig hebben. Maar een tuinontwerp kun je ook zelf.


Je zult zien dat een paar grote potten of plantenbakken een veel rustiger en opgeruimder gevoel geven aan je terras. Woestijnplanten groeien langzaam dus behoud de tuin zijn strakke vorm. Een strakke tuin kun je in allerlei stijlen en uitvoeringen aanleggen. Zoals je hebt gezien kun je zowel een grote als een kleine strakke tuin inrichten.


Met planten of zonder planten, met terras . Laat je inspireren op IKEA. Een grote tuin of een dakterras inrichten is makkelijker dan je denkt. De keuze van de tuinmeubelen in uw tuin hangt bij uitstek af van hoe u uw tuin wilt beleven.


In een tuinkamer om heerlijk te relaxen hoort een louncheset. Als u met uw gezin en vrienden in de zomer buiten wilt eten dan ligt de keuze voor een grote tafel met veel . Wanneer je die grote tuin hebt, hoe zorg je dan voor een intieme uitstraling en een gevoel van privacy? Bij een tuin in landelijke stijl kun je denken een prachtig groot gazon omringt door grote bomen, mooie bloemen en planten en een prachtig wit houten hek. Een landelijke tuin kan met mooie ouderwetse tuinmeubels aangekleed worden en leent zich daarnaast heel goed voor het inrichten van gezellige en romantische .

Lichtkleurige planten achteraan zorgen dan weer voor breedte. Grote , langwerpige terrastegels of –planken laten je je tuin langer of breder lijken, afhankelijk van hoe je ze legt. Een langgerekte vijver die vooraan wat breder is, geeft een gevoel van diepte. Ook je tuinmuren kan je inzetten in kleine tuinen.


Dan is het belangrijk om te weten wat je wel en niet wil. Als ik aan de bovenstaande kenmerken denk, vormt zich bij mij als tuinontwerper , een beeld van een tuin met lange lijnen, doorkijkjes, grote open vlakken (bijv. een gazon) gekaderd door bomen, heesters, grassen, paden of water. Waar let ik op bij de inrichting van een landelijke tuin ? Soms iets teveel en dan kan het ineens een onoverzichtelijke warboel worden.


Een tuin met een natuurlijke . Aan de andere kant kan een grote tuin ook snel saai worden door te grote vlakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.