maandag 27 juni 2016

Geluk op de werkvloer

Dat is voor iedereen anders. Management consultant Srinivasan zet de acht belangrijkste factoren op een rij die veel mensen een geluksgevoel geven in hun werk. Een op de vijf Nederlandse werknemers is ontevreden. Tien tips om gelukkiger te zijn op de werkplek.


Ruim procent van de Nederland.

HET RENDEMENT VAN GELUK OP DE WERKVLOER. Uit internationaal wetenschappelijk onderzoek blijkt dat meer dan procent van de medewerkers zich niet gelukkig voelt in de eigen werkomgeving. Het is een alarmerend cijfer. Als we streven naar Duurzaam Inzetbare Medewerkers is er nog een wereld te winnen. De geluksorganisatie heeft factoren op een rijtje gezet die geluk bepalen op de werkvloer.


Foto: Pana Vasquez (Unsplashed). ReRamp your business,' het boek dat Bart De Bondt schreef over het belang van geluk op de werkvloer en hoe je het kunt bereiken, ging in één jaar tijd 40.

Geluk op het werk is hot. Tijdens mijn vakantie las ik in Psychologie Magazine een aardig artikel over menselijk geluk. Het artikel is gebaseerd op onderzoek van psychologen Richard Ryan en Edward Deci naar de basisbehoeften van geluk. Volgens hen heeft ieder mens er drie: autonomie, competentie en verbondenheid.


We zijn massaal op zoek naar (werk)geluk. Lees deze uitgangspunten die je (meer) geluk op de werkvloer kunnen opleveren! Maar wat zoeken we dan precies?


Volgens deskundigen is er niet een one size fits all strategie om geluk op de werkvloer te vergroten. Complimenten zorgen ervoor dat je je gewaardeerd voelt. En waardering is belangrijk op de werkvloer.


Vier tips voor meer geluk op de werkvloer. Hoe krijg je gezonde en gelukkige werknemers? En wat krijg je er als bedrijf voor terug? Start een proef en laat zien dat het werkt!


Sommige CEOs weten het zeker: als je medewerkers gelukkig zijn, presteert je bedrijf beter! Dat klinkt misschien als een geitenwollensokken-benadering, maar hun cijfers liegen niet.

Daarom duikt Werkverkenners in het fenomeen werkgeluk. Dit heerlijke blogonderwerp kan niet diep en breed genoeg belicht worden. Tjee wat een invalshoeken heeft het. Wat dacht je: wie is er verantwoordelijk voor geluk ? Wat is het verschil tussen geluk en betrokkenheid of tevredenheid. Die laatste twee worden door menig HR bureau gemeten.


Het slagen van een taak of een opdracht, hoe klein ook, is veel belangrijker. Om meteen met de deur in huis te vallen een vraag: hoe gelukkig ben jij op je werk? Wacht heel even met snel doorlezen.


Neem er even de tijd voor. Een geheel andere weg naar geluk op de werkvloer wordt uitgestippeld in een recent onderzoek van Leadership IQ. Het meest gelukkig en gemotiveerd – procent – zijn hier de low performers die zich effectief weten te verschuilen binnen (veelal grote) bedrijven.


Ze genieten van onder de radar vliegen, . Of we écht blijer worden van die angstvallige focus op geluk , valt te betwijfelen, maar het staat buiten kijf dat de belangstelling is overgewaaid naar de werkvloer. Wat betekent geluk op het werk eigenlijk, en waarom is het zo cruciaal? Hoe kunt u ervoor zorgen dat medewerkers zich goed voelen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.