dinsdag 28 juni 2016

Toelatingsnummer gewasbeschermingsmiddelen

In de toelatingen databank staat uitgebreide informatie over toelatingen en de toegestane toepassingen van biociden, en insecticiden (de andere categorieën gewasbeschermingsmiddelen volgen zo snel mogelijk). Aan de hand van een aantasting, ziekte of plaag krijgt u een overzicht van toegelaten . Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) beoordeelt of gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig zijn voor mens, dier en milieu voordat ze worden verkocht. U herkent een toegelaten gewasbeschermingsmiddel aan een toelatingsnummer op de verpakking (etiket). Dit nummer bestaat uit cijfers en de hoofdletter N.

Het Ctgb publiceert de lijst met toegelaten gewasbeschermingsmiddelen. Daarnaast publiceert het Ctgb een lijst met. Toelating gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Een gewasbeschermingsmiddel of biocide dat u koopt in de winkel is gecontroleerd voor het op de markt kwam. Informatie over de toelating en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen in België.


Zoek naar toelatingen van gewasbeschermingsmiddelen op basis van naam, toelatingsnummer , teelt, plaag ,. De commercialisering en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen zijn strikt gereglementeerd. De wettelijke bepalingen die hierop.

Een in België toegelaten product kan herkend worden aan zijn toelatingsnummer dat verplicht op het etiket van de verpakking moet staan. Registratie van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Ingevolge de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn onderstaande middelen toegelaten onder het vermelde toelatingsnummer en tot het erachter vermelde tijdstip: . Hiervoor is de datum van eerste toelating aangenomen. Dit toelatingsnummer en het . Door het Ctgb toegelaten middelen krijgen een toelatingsnummer en staan in de toelatingen database van het Ctgb.


Alleen gewasbeschermingsmiddelen die zijn toegelaten door het Ctgb mogen in Nederland gebruikt worden. Op het etiket van een gewasbeschermingsmiddel staan een aantal gegevens over de toelating: de toegestane toepassing(en), het toelatingsnummer , het W-nummer en de veiligheidstermijn. Een ieder die op grond van het eerste lid gehouden is over een gewasbeschermingsplan te beschikken, houdt een administratie bij, waaruit de volgende gegevens blijken: a. Zoeken naar veiligheidsblad via productnaam of toelatingsnummer.


Vul een (gedeelte van een) productnaam of toelatingsnummer in. Van belang is dat u controleert of alle middelen zijn toegelaten. Dit kunt u doen aan de hand van de toelatingsnummers. Aan het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn regels verbonden, zodat ons oppervlakte water schoon blijft. Agrariërs, maar ook watersporters.


Het kan dus zo zijn dat een middel een toelatingsnummer heeft dat inmiddels verlopen is en dus niet meer is toegestaan. De Belgische wetgeving definieert bestrijdingsmiddelen voor landbouwkundig gebruik als gewasbeschermingsmiddelen en andere bestrijdingsmiddelen die geschikt zijn voor gebruik in de landbouw.

Op de website van het Ctgb kunt . Contactherbicide voor de bestrijding van breedbladige onkruiden zoals: perzikrui varkensgras, klein hoefblad en distels. Biociden worden vooral gebruikt in het huishouden. Nederland op de markt te brengen, in voorraad te hebben of toe te passen, als dat middel niet op grond van deze wet is toegelaten.


Deze toelating blijkt ondermeer uit een Nederlands toelatingsnummer op het etiket. HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN. GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN. OPSCHORTING VERVALLEN TOELATING. THG ) van: Scotts Benelux .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.