maandag 27 juni 2016

Huisspitsmuis bestrijden

Spitsmuizen zijn nuttig, dus niet bestrijden maar weren. Alle spitsmuissoorten komen wel eens in huis voor maar de huisspitsmuis relatief vaker dan de andere soorten. Zij veroorzaken in huis geen schade en vormen géén enkel gevaar voor de gezondheid van mens en huisdier. Daar zij insecten als prooidieren hebben,.


Meestal als men een spitsmuis ontdekt in een huis zal het de huisspitsmuis zijn, die komt meer voor dan de andere soorten.

Een spitsmuis varieert van grootte en gewichten. Sommige worden tot negen centimeter en er zijn soorten die tot zestien gram kunnen wegen. U moet weten dat de staart van een spitsmuis ongeveer . Die plek gaat dan ook meestal er stinken. Ze onderscheiden zich door de vorm van de kop en het gebit.


In gebouwen wordt vrijwel altijd de huisspitsmuis aangetroffen. De mannetjes hebben een stankklier, die een zeer onaangename lucht verspreid.

Dit is te voorkomen door uw woning muisdicht te maken. De meest voorkomende spitsmuissoort die wij aantreffen is de huisspitsmuis. De huisspitsmuis moet nog meer voeding binnenkrijgen, namelijk hun eigen lichaamsgewicht. In het beginstadium van de muizenoverlast kunt u ook zelf (proberen) de muizen te bestrijden. Kenmerkend voor spitsmuizen is de spitsvormige kop met een ver vooruitstekende snuit, een soort slurfje.


Hij heeft een sterk glanzende vacht en bij de mannetjes is de muskusklier zichtbaar. De spitsmuis heeft een bruine of grijsbruine kleur, de buik heeft een lichtere kleur. Wering: Alle openingen in buitenmuren muisdicht maken, d. Heeft u last van de huisspitsmuis ? Huisspitsmuis (Crodidura russula Hermann).


OB en P helpt u snel van de huisspitsmuis af en zorgt ervoor dat ze niet terug keert na verwijdering. De buik is iets lichter dan de rug, maar de overgang van rug naar buik is geleidelijk waardoor hij eenkleurig lijkt. De oorschelpen steken buiten de vacht en zijn duidelijk zichtbaar. Tussen de korte dichte beharing op de staart staan ook witte lange haren, waardoor de . Hij komt geregeld bij menselijke nederzettingen voor, waar ze meehelpen met het bestrijden van ongedierte.


Omdat de huisspitsmuis geen knaagdier is, mag het dier niet bestreden worden als andere muizen.

Excellent Ongediertebestrijding heeft echter verschillende manieren om de muizen toch te verjagen, bestrijden en te weren in geval van overlast. Eventueel komen wij eerst bij u langs om de situatie goed in kaart te brengen, . U heeft meer kans op de huisspitsmuis als u veel insecten in de omgeving heeft of bijvoorbeeld veel wormen of slakken. Deze vormen het dagelijks voedsel van de huisspitsmuis. Echter, wanneer u teveel huisspitsmuizen op het land heeft en het evenwicht . De bestrijding hiervan is zaak voor een bestrijdingstechnicus.


Neem contact met ons op wij hebben verschillende mogelijkheden om deze te bestrijden. Tijdens strenge winters zoeken ze beschutting in huizen maar veel meer dan overwinteren doen ze daar niet. Je zal er zelden last van hebben. Heel wat spitsmuissoorten zijn beschermd.


Dit geldt voor de veldspitsmuis, de dwergspitsmuis, de tweekleurige dwergspitsmuis, de huisspitsmuis en de waterspitsmuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.