dinsdag 28 juni 2016

Wat te doen tegen astma

De meeste mensen met astma kunnen met de juiste behandeling een normaal leven leiden. Probeer een goede balans te vinden. Richt u vooral op wat u nog wel kunt, maar houd rekening met wat niet meer lukt.


Als u astma heeft, komt u voor lastige keuzes te staan. Een astma -aanval is een vervelende gebeurtenis, die niet altijd te voorkomen is. Lees hier wat u wel aan een astma -aanval kunt doen.

Lees meer over de dingen die u zelf kunt doen bij astma , zoals het vermijden van prikkels, sporten en het omgaan met astma. Er zijn veel dingen die u zelf kunt doen om het leven met astma gemakkelijker te maken. Als je weet dat je astma hebt en door welke prikkels je aanvallen krijgt, kun je van alles doen om je klachten te beperken. Wat zijn de verschijnselen van astma ? Wat kun je tegen astma doen ? Wat moet je doen bij een astma -aanval? Spring naar Drink water tegen astma - Het moge nu duidelijk zijn dat astmapatiënten er verstandig aan zouden doen om voldoende water te drinken.


Vervolgens zet je ´s avonds een glaasje water naast je bed wat je ´s avonds, tijdens onverhoopt wakker worden en ´s morgens opdrinkt.

Wat gebeurt er met de slijmvliezen in de. Er is een behandeling voor met medicijnen. Astma is al vervelend genoeg. Bij astma zijn de luchtwegen van tijd tot tijd vernauwd. Er kan minder lucht doorheen, het ademen gaat moeilijker en u wordt . Maar wat moet je eigenlijk doen in zo'n geval ? Normaal zijn de luchtwegen wijd genoeg om gemakkelijk in- en uit te ademen.


De meeste astmapatiënten kunnen waarschijnlijk goed zelf aangeven of dit nodig is of niet, maar neem bij twijfel liever snel initiatief dan af te wachten. Wat te doen bij een astma aanval - Bij mensen met astma treedt af en toe, of zelfs vaak een astma -aanval op. Het belangrijkste symptoom is meestal moeilijkheden met de ademhaling, vergezeld. Ontstekingsremmers ○ Toegediend met een puffer of in tabletvorm ○ Zorgen dat de longen minder snel . Kenmerkend voor astma zijn tijdelijke benauwdhei gepaard met kortademighei piepende ademhaling en hoesten ( soms met slijm.). Wie er geen last van heeft, kan er zich enigszins een voorstelling van maken door eens een poos door een dun rietje te ademen.


In deze animatie wordt uitgelegd wat astma precies is en wat de symptomen zijn. Lichaamsbeweging: de meeste mensen bij wie de astma goed onder controle is, kunnen aan lichaamsbeweging en zonder al te veel problemen aan sport doen. Zelfs mensen met inspanningsastma kunnen en moeten regelmatig bewegen.


Verder dien je te letten op: medicijnen innemenvoor je begint met sporten, omdat.

Een goede twee maanden geleden heeft ons zoontje van drie een zeer heftige astma aanval gehad. Aan de basis liggen een chronische ontsteking van de luchtwegen en overgevoeligheid voor bepaalde prikkels. Als reactie op de prikkels trekken de spiertjes rond de luchtwegen samen. De slijmvliezen in de luchtwegen raken ontstoken, zwellen en produceren meer slijm.


In deze folder wordt uitgelegd wat astma is en wat u kunt doen bij een astma -aanval. U leest onder andere informatie over: De longen. Om de medicijnen goed hun werk te laten doen , moet uw kind wel. Adem zoveel mogelijk door de neus. De lucht wordt daarbij voorverwarm bevochting en van het meeste stof gezuiverd.


In overleg met de longverpleegkundige kan er worden gekeken welke maatregelen in huis het aantal prikkels kan doen verminderen. U kunt al eens kijken wat de belangrijkste punten zijn om aan te gaan pakken. Een huis met schone lucht is voor kinderen met astma essentieel. Rook nooit in huis en laat ook anderen niet .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.