dinsdag 28 juni 2016

Siertuinen bezoeken

Sommige van deze tuinen kunnen beslist wedijveren met hun Engelse tegenhangers. Voor een bezoek aan een prachtige natuurtuin, siertuin , beeldentuin, vlindertuin of heemtuin. Om te ontspannen of om inspiratie op te doen om zelf een mooie tuin aan te leggen.


Altijd al willen weten hoe de tuinen van Amsterdamse grachtenpanden eruit zien ? Harrie Boerhof modeltuinen in Dwingelo.

Van theetuin, heemtuin en boerderijtuin tot particuliere en academische tuinen , ze wisselen elkaar af. Nederland kent bijzondere tuinen. Bezoek de overdekte tropische vlindertuin Klein Costa Rica en bewonder exotische vlinders, vogels, reptielen en loop op de hangtouwbrug tussen de tropische boomtoppen. Een leuk uitstapje met een groep. Door de afmetingen van de tuinen is het ook voor grotere groepen, zoals KMTP-afdelingen, geschikt.


Er is een overdekt terrras zodat je altijd droog kunt zitten. De minimale groepsgrootte bedraagt personen.

Kleinschaligheid en intimiteit verlenen de tuin een unieke charme. Op zaterdag en zondag juni kun je de geheimen ontdekken van ruim 1fantastische sier- en moestuinen, gezins- en stadstuinen én boomgaarden. De Velt-ecotuindagen zijn dan ook het moment om te genieten en inspiratie op te doen. Voor zowel kleine als grote groepen hebben we leuke arrangementen samengesteld.


Geniet van een sfeervol samenzijn en een heerlijke dag uit. Voor de toegang tot ons park gelden verschillende tarieven. Lees wat je kunt doen om ook in januari van je tuin te kunnen genieten. Tuinonderhoud in januari.


Tussen het Veluwse bos en de oude Zuiderzeestraatweg in Nunspeet liggen de ruim vier hectare grote Kijktuinen Nunspeet. Met veel liefde en oog voor detail zijn karaktervolle tuinen gecreëerd. Van april tot oktober kan je Open tuinen bezoeken.


Een bezoek is een unieke ervaring. Dit jaar zetten 2tuineigenaars hun poorten open. Het Open tuinenweeken dat het laatste weekend van juni plaatsvindt, vormt het hoogtepunt.


In Laarne zijn er dit jaar deelnemers.

De beste tuinen in Duitslan Europa. Trompenburg is een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van het centrum van Rotterdam in de wijk Kralingen en is een ware schatkamer voor plantenkenners en een weldaad voor wandelaars . Gorssel heeft een aantal particuliere tuinen die u regelmatig tegen een bescheiden vergoeding kunt bezoeken.


Deze tuinen zijn hieronder vermeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.