maandag 27 juni 2016

Magnolia boom snoeien

Het duurt vrij lang voordat een struik zijn definitieve hoogte bereikt. Ontzettend mooi en een voorbode van de. Uit ervaring : mijn magnolia is ongeveer drie meter hoog en een diameter van meter en staat eigenlijk te dicht bij het huis (meter) Heb een minimum gesnoeid en heb er spijt van.


Magnolia x soulangeana is . Een magnolia of beverboom is gewoon te prachtig om te snoeien en verdraagt dit slecht. Je krijgt dan onmiddellijk veel scheuten die om het .

Als de magnolia in april bloeit, is het echt lente. Helaas gebeurt het wel eens, dat de nachtvorst in een klap deze. Later in het jaar zijn al de nieuwe bloemknoppen gevormd en zou je die af snoeien waardoor de boom volgend jaar minder zal bloe. Het hout is zeer zacht en maakt kans te gaan rotten. Snoei de magnolia liever niet.


Lees meer over bomen snoeien. Wilt u toch snoeien, lees dan hier wanneer en hoe u dat het beste kunt doen. Deze bladverliezende boom of struik groeit van zichzelf heel mooi, . Ook handige informatie over bloembollen en planten.

Zijn er afgebroken of ingevroren takken dan kunt u die nu snoeien. Een boom hoeft niet gesnoeid te worden, maar als hij niet te groot mag worden is het verstandig om dit wel te doen. Houd daarbij het model van de boom in stand.


Om de specifieke vorm van leibomen te behouden is een sterke snoei aan te bevelen. Er is een lichte snoei nodig om jonge planten te vormen. Daarom snoeien tussen de . Dat kan wel eens praktisch zijn, want veel soorten willen flinke struiken of zelfs middelgrote bomen worden.


Wanneer het toch nodig is i. Omtrek van de stameter. Materiaal verzorgd door: De vakman. Eerste werkdag: Zo snel mogelijk . Ik lees overal dat die weinig of geen snoei nodig heeft, maar de mijne is volledig uit vorm. Kan er iemand advies geven over het bijsnoeien van mijn magnolia ? Mijn ouders raden me aan hem te knotten, maar dan zal het wellicht jaren en jaren duren vooraleer hij terug een boomvorm heeft? De boom groeit, en vormt bloemen aan het einde van takken die het jaar ervoor gegroeid zijn, zoals veel voorjaarsbloeiers.


Echter, je mag de boom wel snoeien. Wat betreft snoeien is het een sterke boom , welke eigenlijk elke vorm van snoei. Dat kan nodig zijn omdat de struiken flink groot kunnen .

Toch willen wij hem nu een beetje terugsnoeien , omdat de caviakooi - die eronder staat - haast geen zon meer krijgt. Deze groenblijvende magnolia is onderhoudsarm, behoeft weinig snoei , is redelijk winterhard en luchtverontreiniging tolerant en krijgt in de herfst ook bijzonder attractieve tot .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.