dinsdag 26 juli 2016

Aardappels kweken

Aardappels telen in een moestuinbak? Daar is die toch veel te ondiep voor? Dat dacht ik ook maar het zal je verbazen hoeveel aardappels je kan oogsten. Ben jij ook een aardappeleter? Verschillende aardappelrassen.


Voorkiemen pootaardappels.

Het is voor iedere tuinliefhebber een eenvoudig karweitje om zelf aardappelen te verbouwen. Tuintip: zelf aardappelen kweken. Het is maart en dat wil zeggen dat je eindelijk weer aardappelen mag poten (planten) in je moestuin.


Toch als je vroege aardappelen wil. Poten kan in (vruchtbare) volle gron maar ook in een grote pot of . Altijd gedacht dat je een akker nodig hebt om aardappelen te kunnen kweken ? Afgelopen voorjaar ben ik voor het eerst begonnen met aardappelen in zak kweken. Dit is heel eenvoudig, het neemt beperkt ruimte in beslag en het oogsten . Natuurlijk wil je meer weten.

Kijk dan eens in mijn Moestuin e-boek of koop het voor slechts op. Het kweken van aardappelen in een aardappelzak neemt niet veel ruimte in en toch geniet je van een heerlijke verse aardappeloogst. Ook leuk en leerzaam voor kinderen! Bekijk ook het volgende filmpje. Hoe kweek je aardappelen in een aardappelplantzak.


Tips voor aardappels telen. Het is een uitdaging om heerlijke aardappels te telen zonder het gebruik van chemische middelen en kunstmest. Ik wil dat mensen plezier hebben met aardappels.


Hij heeft legio nuttige tips. Vroeger aten we ze bijna elke dag, maar sinds de komst van pasta, rijst maar ook risotto, couscous, quinoa en andere lekkere zetmeelhoudende producten is het hier in ieder geval wel wat minder geworden. Dat neemt niet weg dat de gemiddelde Nederlander toch . Ik weet nog toen ik klein was dat we een speciaal werktuig hadden om de greppels te maken voor aardappelen : een aardappelkapper. Je kan hier heel handig een greppel mee maken om de aardappels in te leggen bij het planten.


Daarna gebruikt je dit werktuig om de ruggen te maken waarin de . In de loop van de teelt hogen we de aarde boven de pootaardaappeles op zodat er een rug ontstaat. De daarvoor benodigde aarde halen we tussen de rijen weg. Binnen aardappels telen.


Je kunt het hele jaar door binnen aardappels telen als je een zonnig raamkozijn of kweeklampen hebt. Weten hoe en ook eens proberen?

Hieronder vind je wat je moet. Zelf aardappels kweken is leuk en niet moeilijk: het kan zelfs op een balkonnetje! In dit artikel leggen we uit waar je aan moet denken. Lekker en gezond: de eerst aardappelen uit de eigen tuin.


Zorg er wel voor dat er drainagegaten zijn, zodat het overtollige water weg kan. Je emmer, pot of zak is bij voorkeur zwart aan de buitenkant. Zwart absorbeert zonlicht en warmt sneller op, wat je aardappelen ten goede komt. Tip: recycleer potgrondzakken.


Op staan inderdaad leuke filmpjes. Het komt er op neer dat je start met enkele aardappels in een hoge ton of zak die ongeveer voor de helft gevuld is met gron vervolgens vul je naarmate de aardappels groeien de grond verder aan. Het is de kunst om niet te veel aardappels in de ton te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.