maandag 25 juli 2016

Slakken voortplanting

Slechts enkele soorten kunnen zichzelf bevruchten, maar dit heeft als . De eieren worden in de grond gelegd vanaf eind mei tot augustus. Ze kunnen maal eieren afzetten. Leefgewoonte, Komt `s avonds tevoorschijn om te eten en gebruiken daarbij een rasptong.


De reden waarom er soms een naaktslakken plaag is, is dat slakken zijn heel erg snel kunnen voortplanten.

Een slakken voortplanting is een speciaal iets in de natuur. Slakken zijn namelijk tweeslachtig. Dit wil echter niet zeggen dat ze nog steeds geen soortgenoot nodig hebben om zich te kunnen voortplanten, maar . Na de paring legt elke slak (vanaf april) zijn eitjes af in slijm onder aardkluiten, boomschors, …Uit deze kleine, glazige bolletjes komen na een 3-tal weken kleine slakjes die zich onmiddellijk beginnen te voeden.


Transcript of voortplanting van slakken. Wat is er bijzonder aan ? Sommige in het water levende slakken hebben echter een voortplanting die lijkt op die van de mosselen: de eicellen worden in het water buiten het lichaam van het vrouwtje bevrucht.

Zo kent de asgrauwe tophoren uitwendige bevruchting. De mannetjes storten hun zaadcellen uit in het water, waarna de . Deze voortplanting kan met elke andere slak , omdat naaktslakken hermafrodiet zijn. Dit betekent dat ze zowel vrouwelijke als mannelijke geslachtsorganen hebben. De geslachtsklier kan dan zaadcellen produceren, maar ook eicellen.


Ze leggen hun eitjes aan de onderkant van bladeren. Toch kan deze slak ook wat sneller aan aquariumplanten beginnen bij een tekort aan voedsel. Tussen maart en juli en in het vroege najaar vindt de paring plaats , er is altijd sprake van een wederzijdse bevruchting.


Nadat de ene slak bevrucht is, keren de rollen van man en vrouw om. Voordat huisjesslakken tot paring komen vindt . Bacteriën en andere eencelligen doen het nog eenvoudiger, ze splitsen gewoon in twee en vermenigvuldigen zich zo zonder tussenkomst van een ander. Bij slakken heb je twee exemplaren nodig. In plaats, dat elk van dezelven gemeenlyk tot één geslagt behoort, vereenigen de slakken beide geslagten in een individu.


Zy zyn egter niet bekwaam, om zig, zelven te bevrugten, want hiertoe is de vereeniging van twee slakken nodig, die beurtelings met elkander paren, van welken elke de plaats van mannetje en wyfje te . Alleen wanneer de slak voldoende slakken vangt zal hij zich gaan voortplanten. Ze planten zich niet snel voort.

De voortplanting gebeurt wanneer de slak voldoende slakken krijgt te eten. Bij de voortplanting zet hij onderwater telkens maar één . Zijn penis komt uit de zijkant van zijn hoofd. Het ding komt bovendien uit zijn vrouwelijke geslachtsopening.


Niet voor een naaktslak. Ze bezitten zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen. Deze slijmerige diertjes zijn hermafrodiet. Daar leven nog steeds veel meer soorten dan op het land.


Ook de landslakken hebben nog steeds graag een beetje vochtige omgeving maar anders dan de amfibieën hebben ze geen water nodig voor de voortplanting. Zowel in het water als op het land leven . De appelslak is een opvallende slak voor in het aquarium. Populair door zijn omvang en kleur.


Beantwoord hier je vragen over de appelslak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.