dinsdag 26 juli 2016

Klimplant schaduw bloemen

Er zijn klimplanten die ook in de schaduw kunnen. Een klimplant is ideaal als u weinig ruimte heeft en kan een muur, schutting of pergola bedekken. Zijn snelle groeiers en binnen notime heb je een muur of schutting groen. Het leuke van clematis is, dat je verschillende rassen door elkaar kan laten groeien die in verschillende maanden verschillende bloemen.


Klimplanten zijn een prachtig iets.

Ze dienen enkel op een juiste plaats geplant te worden, meestal zonnig of halfzon, en dan ben je klaar! Vele soorten bloeiende planten kondigen de lente aan lente, lentebloemen, . Het echte 3D-tuinieren lukt in kleine tuinen alleen goed met klimplanten. Ze staan stevig geworteld in de gron maar vragen in de tuin bijna geen bodemruimte. Ik kan hem te zeerste aanbevelen,het is een geurbom en geeft momenteel een adembenemende bloemenpracht. Het is leuk als de bloemen of vruchten onder de pergola hangen.


Zet bij elke paal een klimmer. Is er niet bij elke paal plantruimte?

Kies dan voor klimmers die meters maken. Deze groeien makkelijk door naar de volgende paal. Een muur of schutting in de schaduw kan er saai en weinig fraai uitzien.


Houd je meer van wat leuke bloemen op zijn tij . Onder deze klimplanten zijn er ook soorten die bloeien. Onder alle soorten klimplanten komen bijna wel groenblijvende soorten voor. Vooral in de winter geven deze groenblijvende klimplanten karakter aan de tuin want de meeste struiken en bomen zijn dan kaal.


De groenblijvende klimplanten geven dan de hoogte en . Een aanrader voor schaduw , halfschaduw en zon. Gebruik in de buurt van deze klimstruik daarom bloemen voor een optimaal zomerbeeld. Wilde hop is een snel groeiende inheemse klimplant met frisgroen blad en vrolijke hopbellen.


Als bosplant gedijt hij . Je kunt ook meerdere klimmers combineren, zoals kamperfoelie met passiebloem èn klimhortensia. Dat kost je wel wat extra snoeiwerk (om alles evenveel ruimte te geven) . Het is ook mogelijk een rankende klimmer te combineren met een zelfhechtende klimplant , zo klimmen ze samen omhoog. Bij Intratuin vind je het grootste assortiment Clematis met allerlei soorten kleuren, geuren en bloemen ! Een border maken met schaduwplanten.

Deze klimplant zal niet alleen schaduw of een beschutte zitplaats geven, maar ook sappige vruchten. U kunt druiven in verschillende klimaten laten groeien mits de druiven op een zonnige plaats komen. Wisteria – blauwe regen, heeft lavendel blauwe bloemen die samen met de zoete geur erg.


Op zoek naar een meerjarige, eetbare klimplant ? Er is zo veel meer keuze dan alleen druiven. De plant doet het goed in zowel zon als schaduw , op voedzame grond en kan kou en wind prima hebben. Kies voor klimplanten en laat ze langs trellis en hekjes tegen de schutting en gevel klimmen.


Grote hartvormige bladeren en op een Duitse pijp gelijkende bloemen. Kan zowel in de volle zon als aan de noordkant. De mooiste trompetklimmer met grote, oranje-rode bloemen in trossen verenigd. Zeer goed geschikt voor noordermuur en (half) schaduw. Bovendien houdt klimop in de winter zijn blad.


Heb je een zonnige plek en wil je een tropisch tintje? Wilde wingerd kan in de halfschaduw of zon en . De Cotoneaster horizontalis is een klimplant die veel meer sierwaarde heeft naast het kleine groenblijvende blad geeft deze klimmer in mei kleine witte bloemen , groeit ook nog goed in de schaduw en geeft in het najaar felrode bessen waar de vogels ook nog eens gek op zijn. Een makkelijke en sterke klimplant die weinig .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.