dinsdag 26 juli 2016

Areca palm bruine punten

De bladeren van de Areca verkleuren snel geel bij te veel direct zonlicht. In dat geval is het raadzaam de palm een meter verder van het raam te plaatsen. Bruine puntjes zijn vaak niet te voorkomen. Vooral het oudere blad wat onderaan de palm hangt zal hiervan last . Gebeurd dit, plaats uw Areca palm dan meter verder van het . Het is lastig om de Areca in een .

De arecapalm (Dypsis lutescens) is een fraaie kamerpalm met sierlijke, geveerde bladeren, en het is ook een populaire en vrij goedkope kamerplant. Waar kun je ze kopen, en wat zijn de aandachtspunten daarbij? Als de plant “in de wandel” staat, zal hij regelmatig bruine punten krijgen. Niet te verwarren met bruine puntjes op de bladeren, die komen bijna altijd voor en zijn normaal voor deze plant. Verder zorgt een droge lucht.


Normale luchtvochtigheid is goed voor de Areca palm , de luchtvochtigheid moet dus niet te laag worden, dat kan bruine bladeren veroorzaken. De Areca palm is ook goed in het . Ik heb pas een areca palm , goudpalm gekocht. Dompelen van een areca is niet per se noodzakelijk als je elke dag water geeft (ongeveer een flink glas, beetje afhankelijk van hoe groot hij is), zolang de grond.

Als je met een schaar deze bruine puntjes wegknipt, dan zal deze tak stoppen met groeien. Tuinforum onderwerp: Areca palm krijgt bruine punten. Bekijk alle reacties via groeninfo.


Weinig direct zonlicht dus, per instructie. Wat ik merk bij de Goudpalm , is dat die vaak bruine punten. Eén van de bekendste palmensoorten voor de huiskamer is de Areca.


Ook worden de bladpunten vaak bruin en die kunt u er deels voorzichtig af knippen, zonder in het groen te komen. Om te beginnen moet eerst worden gekeken of er wordt voldaan aan alle natuurlijke behoeften van uw palmsoort : water, licht, luchtvochtigheid en temperatuur. Voor gedetailleerde uitleg over de . Hoe kan het dat palm (woonkamer ) 'stress' vertoond? De palmen komen uit verschillende winkels.


Volgens mijn buurvrouw mag je de bladeren niet aanraken, daar zouden ze bruine punten van krijgen en dan verschrompelen, klopt dit? Ik hoop dat u mijn vragen kunt beantwoorden. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Volgens mij mollen onze katten de Areca palm. Van de katten die hier rondlopen is er een gek op de palm, alle blaadjes zijn gehalveerd :Y). Voorkom plotseling temperatuur veranderingen, hierdoor zouden er bruine plekken op de bladeren kunnen verschijnen.


Wanneer de Areca palm bruine bladeren krijgt is dit door te weinig water. Goudpalm of vederpalm , zo wordt de Areca ook wel genoemd.

De goudpalm of vederpalm of Areca is de kamerplant van de maand januari. Die laatste benaming dankt hij. Anderzijds moet je van tijd tot tijd de lelijke punten of dode bladere afknippen, zo laag mogelijk op de stengel. Nu de kerstboom weer uit de kamer is verjaagd moet.


Ook bruine punten kunnen worden afgeknipt maar dat voorkomt niet dat de afknipte randen daarna ook weer bruin worden, dus erg veel schiet je met . Bij uw verkooppunt zijn speciale zakken palmgrond te koop, deze vormen een goede basis met betrekking tot de voedingsbodem. Welk materiaal we ook gebruiken voor een pot of kluit, de waterhuishouding .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.