maandag 25 juli 2016

Tulpenboom bloeitijd

Liriodendron tulipiferum, tulpenboom. Het mooi gevormde, opvallende blad en de schitterende op tulpen lijkende bloemen geven de boom een exotisch karakter. Een tulpenboom in bloei is beslist een spektakel. Historische ontwikkeling. Afbeeldingen van tulpenboom bloeitijd Meer afbeeldingen voor tulpenboom bloeitijd Afbeeldingen melden Bedankt voor uw feedback.


Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.

Negen bloembladen: drie groen en omgebogen en zes lichtgroen aan de voet met oranje vlekken. Veelal zitten de bloemen ook hoog in de boom. De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. De volwassen hoogte van deze middelgrote boom is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr.


Heeft een opvallende bladkleur. Hij kan daar meer dan m hoog worden. Beide horen wel tot de magnoliafamilie. Bijzonder zijn de evenwichtige, snelle .

Ook wel bekend als de Tulpenboom. Bladkleur, Geel - Groen. Grondsoort, Iedere goede tuingrond. Toepassingssuggesties , Solitair.


In dit artikel uit de serie tuinplanten alles over de Tulpenboom , een van de mooist bloeiende bomen voor ons klimaat. De tweede bloei magnolia is wederom een feit. Mijn magnolia ( tulpenboom of beverboom) staat weer in bloei. En dat gebeurt vaker, vrijwel elka jaar.


Oppassen voor uitdroging van de wortels bij het verplanten! Bloemen lijken iets op een tulp. De bladverliezende soorten bloeien vroeg in het voorjaar, . Als straatboom zul je de tulpenboom niet vaak tegenkomen. Het oude hout is namelijk weinig buigzaam en dus gevoelig voor takbreuk. Om te kunnen genieten van de bloei kan je best vroeg planten.


De bladeren van de amerikaanse tulpenboom kleuren die in de herfst geel. Maak dus een voldoende groot plantgat en breng wat humusrijke, zurig materiaal aan zoals potgrond voor heidegrondplanten. Je eigen compost is meestal te kalkrijk.


Verlangt wel zure grond. Snelgroeiende boom met een kaarsrechte stam.

De kroonvorm is eerst smal, later kegelvormig. Bij oude bomen spreiden de takken zich zodat een breed ovale kroon. Magnolia´s houden niet van kalk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.