dinsdag 26 juli 2016

Groentespies

Snijd deze stukken in de breedte door. Giet de olie in een kom. Je kunt zelf bepalen welke groente je kiest en welke variatie je maakt, maar hieronder wat recepten voor groente op de barbeque ter inspiratie. Tip: leg de stokjes eerst in het water, dan verbranden ze niet op de bbq.


Vegetarische kebab stick.

Champignons, cherry tomaten, rode en . Haal de barbecue alvast uit. Een gezonde groentespies voor op de barbecue. Omdat bij BBQ-en vaak veel vlees en weinig groente gegeten wordt, kwamen wij op het idee om hier een gezonde draai aan te geven. Maar een lamskoteletje of worstje op de bbq vind ik wel erg lekker. Maar ik hou wel van afwisseling daarom heb ik ook wat groente voor op de barbecue bereidt.


En laat ik nou toevallig ook dol zijn op groente. Het ziet er ook nog eens ontzettend vrolijk uit en een groente spies is makkelijk om te maken.

BBQ groentespies recept. Zolang het dit zomerse weer in Nederland is maken we hier ook dankbaar gebruik van. Lange zomerse avonden buiten. Ik vind dit persoonlijk ook altijd een van de lekkerste momenten op de dag. Geen felle zon meer waar je van kan . Pel teentjes knoflook en pers de knoflook boven een kom.


Breng een pan water met zout aan de kook. Groente spies , Groente spies met pepermarinade, Spies met kip en groente en Provencaalse Spies. Laat de mini-mais uitlekken. Bestrijk de groenten met olijfolie. Tijd voor heerlijk gegrild vlees.


Deze groentespies van de barbecue zit bomvol seizoensgroenten. Maak het af met deze zachte kruidendressing en geniet! Bomvol groenten van het seizoen én met een heerlijke . Groenten uit ratatouillepakket in grove, gelijkmatige stukken snijden. Knoflook en jalapeñopepers fijnhakken.


Gember schillen en raspen.

Geheel tot fijne massa pureren. Bereiding: Pel de knoflook en pers uit boven een kom. Meng de mosterd met olijfolie, . Dit recept voor groentespiesjes mag daarom niet ontbreken bij een BBQ. Lekker met een frisse dressing van kwark en basilicum.


Benodigdheden voor porties. Halloumi kaas komt oorspronkelijk uit het midden-oosten en wordt gemaakt van schapen of geiten melk. Het lijkt een beetje op Feta kaas maar is wat steviger ( rubberachtig) en minder broos.


De kaas is uitermate geschikt voor op de barbecue want de . Lekker gezond en smakelijk en natuurlijk met minder zout en toch lekker! Groentespies met kip, lekker op de bbq met zomers weer. Bekijk het recept op NoSalt.


Voor op de barbecue ben ik dan ook nooit verder gekomen dan een groentespies. Maar dan wel met halloumi om het een beetje aantrekkelijker te maken. Halloumi is een onrijpe Cypriotische kaas, gemaakt van een mengsel van geiten- en schapenmelk.


Verdeel deze over spiesen. Doe de ingrediënten voor de dressing in een blender en dresseer deze vervolgens over de spiesjes. Grill de spiesjes op de barbecue samen met de burgers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.