donderdag 28 juli 2016

Hoeveel soorten vlinders zijn er

Hoeveel soorten vlinders zijn er in Nederland? Er leven nu nog soorten dagvlinders in ons land. Zo zijn er ongevleugelde soorten en zijn er soorten die niet beschikken over de voor vlinders zo kenmerkende roltong.


Bekende vlinders zijn de dagpauwoog,. Net als alle insecten hebben vlinders drie paar poten, welke naar onder zijn gericht zodat het lichaam wordt opgeheven.

Het aantal eitjes verschilt heel sterk per soort. Vlindereitjes zijn erg klein, dus je zult ze niet vaak zien. Alle vlinders bij elkaar noem je Lepidoptera. Dat is Latijn voor vleugels met schubben.


In totaal zijn er meer dan 160. Het wordt verwacht dat er nog veel soorten vlinders zijn die nog niet ontdekt zijn. Het zou gaan om vele duizenden soorten. Zoals ik net zei, zijn er al .

Hoofdstuk5: soorten vlinders. Welke soort vlinder houdt van rottend fruit? Wat is de grootste vlinder in België? Waar blijven vlinders in de winter? Hoe oud wordt een vlinder?


Ik heb geen vlinders in mijn tuin, hoe komt . De vleugels van een vlinder zijn namelijk bedekt met schubben. Een vlinder is een insect. Hierdoor wordt afgeraden ze aan te raken.


Ik vraag me af hoeveel soorten vlinders zijn er in ons land? En ik heb wel eens gehoord dat je naar een vlindertuin kan om daar vlinders te bezichtigen. Waar is die in welke plaats en wanneer zijn . Als het dan ook nog eens voldoende warm is vliegen de vlinders in het rond dat je ze nog amper kan tellen. Voor de kinderen is al dat extra leven in de tuin een stimulans om buiten te spelen en de fladderaars te volgen.


Iedereen kent wel de citroenvlinder en het koolwitje. Maar eigenlijk zijn er verschillende soorten.

Ze zijn er ook vroeger bij dan gewoonlijk. Op een paar uitzonderingen als de Kleine vos na, zien we voor de meeste vlindersoorten een gelijkaardig patroon: een hoog aantal vlinders bij de. De vleugels zijn bedekt met schubjes en hij heeft een tong waarmee hij nectar uit bloemen zuigt. Zowel de vlinders als de rupsen kunnen de naamgever van de familie zijn. Vlinders behoren tot een soortrijke insectengroep.


De familie van de beren heeft bijvoorbeeld hele harige rupsen. Wil je weten welke vlindersoorten er allemaal in Nederland voorkomen? Raad eens hoeveel er zijn uitgestorven de laatste jaar?


Gelukkig zie je nog wel . In die korte tijd moeten ze zorgen voor nakomelingen. Bij de nachtvlinders zit het vrouwtje stil tussen de bladeren zij laat dan een lokstof los . De vlinders willen ook graag dat ze het met hun eigen soort doen. En sterft hij als hij de schubben op zijn vleugels verliest?


Test je kennis over deze fraaie insecten. Er bestaan heel veel verschillende soorten , vlinders zijn misschien wel de bekendste insecten. Veel vlinders hebben de prachtigste kleuren en zijn heel mooi.


Zorg voor een veilige plek in de winter. Iedere vlindersoort overwin- tert op zijn eigen manier. In je tuin kun je verschillende vlinders tegenkomen. Hieronder staan er een aantal beschreven.


De lijst is gebaseerd op soorten met een hoge trefkans. Dit zijn ook de vlinders die je in kunt vullen op het formulier waarmee je de waarnemingen door kunt geven. Klik op de soortnaam voor meer informatie en een filmpje.


Dagvlinders, een Limburgs verhaal. Er zijn zowel soorten met .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.