vrijdag 22 juli 2016

Pizzabollen

Dit recept ben ik een tijdje geleden tegen gekomen. En is elke keer weer een groot succes. Zowel als hoofdgerecht als borrelhapje. Ook een leuk idee voor oud en nieuw.


Het is wel bewerkelijk, maar je kan het jezels al gemakkelijk maken door een pak pizzadeeg te gebruiken. De bollen moeten dan nog minuten in de oven garen.

De oven kan uit als de pizzabollen mooi gekleurd zijn. Zet de ovendeur open en laat de pizzabollen langzaam afkoelen. Als de pizzabollen van buiten handwarm zijn geworden kunnen ze worden doorgesneden en gegeten. Het zorgt voor een dunne krokante bodem die hoort bij ee. Een lekkere snack of borrelhap maak je super makkelijk met deze gevulde pizzaballen.


Schep de bloem in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Doe daarin de verkruimelde gist en giet er enkele druppels bij om het gistingsproces op gang te brengen. Strooi wat zout er over heen, maar laat het niet in aanraking komen met het gist.


Bedek de gist als het iets dunner wordt met de bloem.

Strooi het zout er zo omheen dat het niet met de gist in aanraking komt. Met of zonder rozijnen, met of zonder poedersuiker. Reden genoeg om eens origineel uit de hoek te komen deze jaarwisseling: maak pizzabollen ! Oliebollen én pizza in één: . De volgende dag rond uur uit de koelkast halen en de pizza bollen los snijden en vervolgens in een bebloemde pizza bak ruim uit elkaar leggen, nu kunnen de pizza bollen nog wat verder rijsen. Alternatief :met keuken machine.


Los het zout op in water, met de hand mengen. PIZZABOLLEN uit de PIZZAJOLLY pizzaoven! Lekker vers, zelf gemaakt. Ook leuk om zelf te maken in de houtgestookte PIZZAJOLLY pizzaoven! Uw eigen Italiaanse pizzabollen.


Nee hoor, wij kennen het geheim van de pizzabakker en delen dat graag met u. Een paar dagen later stonden we samen in de keuken om het te maken. Op onze eigen manier dan, maar met het recept als leidraad. Afgelopen week maakten Jeroen en ik het nog eens en omdat het wéér . Deze hartige tussendoortjes zijn echt ideaal om mee te nemen en nog eens lekker ook! Whoopwhoop, duik maar snel die keuken in.


Flavor – snufje zoutmix – Beetje peper. Authentiek Italiaans pizzadeeg om je eigen pizza mee te maken.

Verpakt per stuks a 1gram. Gezien het deeg minimaal een dag moet rusten, gaarne dagen op voorhand bestellen. Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste om “Deegbollen” te beoordelen Reactie annuleren.


Het e- mailadres wordt niet gepubliceerd. Het antwoord is simpel: ja dat kan. In dit blogje laat ik je zien op welk moment na het deeg maken je pizzadeeg het beste kan invriezen.


Pizzadeeg invriezen, kan dat? Veel hobbybakkers vinden het maken (en laten rijzen) van pizzadeeg het meest .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.