vrijdag 29 juli 2016

Tuinontwerp voor kleine tuin

Ook voor installatie en (feestelijke). Een kleine tuin ontwerpen vraagt om slim en creatief gebruik van de ruimte. Ontdek tips, trends en inspiratie voor het ontwerpen van een kleine tuin. Wie weinig plaats heeft, moet slim zijn.


Met een goed doordacht tuinontwerp lijkt zelfs de kleinste stadstuin een groen paradijsje. Hij weet perfect hoe je een tuin optisch groter doet lijken en welke planten je tuintje niet zullen overwoekeren.

Afgelopen week was ik op bezoek bij een klant in Nijmegen waar ik een aantal jaren geleden een tuinontwerp voor had gemaakt. Nu zijn alle planten terug geknipt en ruik je licht de geur van recent gestrooide korrels koemest, . Wil je een kleine tuin ontwerpen, dan kan je een beroep doen op een tuinarchitect. Deze tuinprofessional heeft kennis van de trends in tuinontwerp en -inrichting en kan in overleg met jou je droomtuin ontwerpen.


Daarnaast kan een tuinarchitect je helpen om alles uit de beperkte ruimte die een kleine tuin biedt, te halen. Lees hier onze tips voor de kleine tuin , omdat je ook met weinig vierkante meters kunt genieten van veel groen om je heen, desnoods met een geveltuin. Bedenk je heel erg goed of je echt een vijver wilt, ook met het oog op kleine kinderen en de magische aantrekkingskracht die water heeft op kinderen.


Bekijk nu de video met ideeën voor het ontwerpen en aanleggen van de kleine tuin. Welke bomen, bestrating en decoraties kunnen in de kleine tuin ?

Formaat doet er nu een niét aan toe, als je het hebt over het realiseren van een droomtuin. Zelfs de allerkleinste buitenruimte kan worden veranderd in een mooie, eigentijdse tuin, waar jong en. Laat u inspireren door voorbeeldtuinen van gerealiseerde tuinontwerpen van kleine en grote tuinen. De ruimte van uw tuin optimaal benutten? Het Rullen denkt graag met u mee hoe uw kleine tuin het beste ingedeeld kan worden.


Heeft jouw kleine tuin een functie als doorgang, met een tuinpad van de achterdeur naar een steegje of voordeur? Plantentuinen, schaduwtuinen, designtuinen, gezinstuinen, moestuinen, vijvertuinen, exotische tuinen , budgettuinen … en zo gaan we nog even door, want in deze special vind je de beste . Kies voor dubbelfuncties. Een pad dat je uitnodigt de tuin rond te gaan. Kleinbladige bomen geven diepte aan een tuin en weinig schaduw.


Een tuinontwerp van een hele kleine achtertuin. Strakke en moderne tuin. Archief voor de categorie Verzameling van tuinontwerpen verdeeld in subcatagorieën. Omdat veel mensen mij vragen naar tuintips voor een kleine tuin , heb ik daar een overzicht van gemaakt, waarbij elke suggestie is voorzien van een foto!


Door deze lijn als zichtlijn te gebruiken lijkt een kleine tuin groter. Kleine smalle achtertuin heeft mogelijkheden. Ga dan naar tuinvrouwhuisman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.