woensdag 27 juli 2016

Heesters snoeien

Wanneer moeten heesters of struiken gesnoeid worden. En wat kun je wegsnoeien. Kijk voor je gaat snoeien naar de functie van de struik. Elke heester is in een bepaald seizoen op zijn mooist.


Je kiest voor de bloem, bes, bla herfstkleur, mooie vorm of mooie bast. Dit bepaalt hoe en wanneer snoeien het beste is.

Snoei je een besheester bijvoorbeeld meteen na de bloei dan komen er . Doorgaans wordt bij de snoei onderscheid gemaakt tussen vormsnoei en verjongingssnoei. Het gehele jaar door moet worden gelet op beschadigd en dood hout, eventueel zieke scheuten, scheuten die in een . De structuur van de struik of boom moet goed in ballans blijven. Oude takken van heesters zo diep mogelijk terugknippen.


Snoeien net boven een plaats waar een jonge scheut naar buiten gericht is. Deze scheut zal verder groeien en . De volgende onderwerpen worden hieronder beschreven: -Waarom snoeien?

Snoeigroepen -Hortensie snoeien -Lavendel snoeien -Groenblijvende heesters snoeien -Vormen in heesters snoeien -Rhododendron snoeien -Skimmia snoeien. Welke heesters kan ik snoeien en wanneer? SNOEIEN - WINTER - HERFST - HEESTERS - BOMEN - HAGEN - VASTE PLANTEN - TUIN Wie denkt geen snoeiwerk te hebben bij de start van de winter heeft het bij het verkeerde eind.


Heesters snoeien in het voorjaar. De winter is een onzekere periode voor planten, maar met de nodige voorbereiding en goed . De heesters die in het voorjaar bloeien, moeten meteen na de bloei gesnoeid worden. Denk hierbij aan variëteiten als Forsythia (bloeiend hout), Syringa ( sering), Cytisus (brem) en Ribes. Bij nieuwe aanplant snoeit u pas na het derde jaar.


Kies voor het snoeien het best een wat sombere bewolkte dag uit. Bij deze heesters beperkt zich het snoeien tot het weghalen van het aanwezige dode hout, het wegnemen van verkeerd geplaatste takken en het verwijderen van wilde scheuten. Beschadigde of afgeknapte takken snoei je weg tot op een zijtak eronder (als die aanwezig is):. Amelanchier, Aralia elata, Chionanthus, Cornus . Wil je goed snoeiresultaat?


Laat jouw struiken en heesters dan snoeien door een erkend hovenier die precies weet wanneer, waarom en hoe gesnoeid moet worden. Om de snoeiregels te vereenvoudigen is het handig om bij heesters twee groepen aan te houden. De eerste groep bestaat uit heesters die in het voorjaar bloeien, voor de langste dag (juni).


Om mooie, compacte planten met een rijke bloei te krijgen.

Na deze opdracht kun je heesters snoeien. Het snoeien van heesters behoort ook tot het onderhoud van de borders. Om een optimale bloei te krijgen moet . In tuinen is snoei soms noodzakelijk. Soms moet worden gesnoeid omdat planten te groot worden. Eigenlijk is dat een slechte zaak.


Als de snoeischaar eraan te pas moet komen omdat bepaalde heesters andere planten en bomen staan te verdringen, is onze keuze niet goed geweest. Maar dat is wel erg kort door de bocht . Bladverliezende heester zoals de Sering zijn goed te snoeien , maar. Beperkt snoeiwerk in de herfst. De lente is het snoeiseizoen bij uitstek.


In de herfst hoef je niet zo veel te snoeien. Harmonisch Park- en Groenbeheer - Hagen en heesters snoeien. In deze cursus worden een aantal basisregels met betrekking tot het snoeien van hagen en heesters uitgelegd. Hoe reageert een plant op snoei en welke invloed heeft het snoeitijdstip?


Wat met een verwilderde haag of struik? Ook gaat er veel aandacht. Na de bloei is het tijd om voorjaarsbloeiende heesters te snoeien.


De nieuwe scheuten die na de snoei verschijnen zullen volgend jaar bloeien. Snoei je deze struiken later in het jaar, dan snoei je takken met bloemknoppen weg wat natuurlijk .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.