dinsdag 26 juli 2016

Agria aardappel

De Agria bieden wij ook aan als frietaardappel. Dit zijn de grotere maten. Overigens zijn ook de kleine maten van de Agria nog behoorlijk groot. Je hoeft niet bang te zijn voor veel schilwerk dus!


En eigenlijk hoeft schillen bij onze aardappels natuurlijk.

U kunt nu Agria (friet) aardappels bestellen via de webshop. Onze overige rassen zijn helaas uitverkocht. Onze boerderijwinkel zal komend jaar wegens drukte helaas niet geopend zijn. Het blijft voor particulieren wel mogelijk om via onze website aardappelen te bestellen en vervolgens af te halen.


Een enkeling zal de Eigenheimer noemen, maar daarmee houdt de aardappel -kennis van de gemiddelde Nederlander toch al snel op. Wij telen al honderd jaar de lekkerste frietaardappel op onze boerderijen in Haarlemmermeer, vlakbij Amsterdam, Haarlem en Leiden, onder de merknaam ' De Aardappelboer'. Bintje en Eigenheimer… Bij Aviko .

Deze aardappel heeft uitstekende bakeigenschappen, geeft een knapperig frietje met een . Maar voor het zelf maken van friet is de Agria geschikter dan de oudere rassen. Laten we het zo zeggen, mensen aten in de 19e eeuw nog geen friet en teelden daar dus ook geen speciale aardappelen voor. De bakkwaliteiten van de Agria zijn . Doordat hij tussen kruimig en vastkokend in zit, is hij voor zowel friet geschikt als om te koken, stampen of bakken. De langwerpige aardappel heeft een gele schil en wordt geteeld op kleigrond. Als het een seizoensproduct is, . Agria is een middenlaat ras en is lang ovaal van vorm.


Het is een tamelijk vastkokende aardappel met een gele vleeskleur. MIDDENVROEG BIOLOGISCH RAS. Omdat de aardappelplant veel aangeboden stoffen in zijn knollen opslaat, is het voor de principiële biologische kweker belangrijk om schoon biologisch uitgangsmateriaal te hebben. Een vroeg ras betekent vooral dat deze snel groeit en dus vroeg oogstbaar is.


De planttijd is eigenlijk . Op zoek naar een leverancier van Agria aardappelen ? Vraag dan nu uw gratis offerte aan RTL Patat, scherpe prijzen en topkwaliteit verzekerd! TEELTHANDLEIDING Agria , Nederland.

De knollen zijn langovaal tot rondovaal, vlakogig, geelschillig en geelvlezig. Het ras heeft een vrij lange kiemrust en het knolaantal per plant is . Bak maximaal 4gram frites gedurende minuten op 1°C voor en laat de frites afkoelen. Bak vervolgens af gedurende 3-minuten op 1°C. Ras, Bestemming, Rijptij Schilkleur.


De wit vlezige Russet Burbank is een aardappel met zeer goede verwerkingseigenschappen, zoals een goede bakkleur en een goede friteslengte. Net als de Innovator, wordt de. Gele aardappel (type als EBA) welke geschikt is voor zowel de kleigrond als de zandgrond. Hoge opbrengst van middelgrote knollen. Goede bewaaraardappel met een hoge phytophthora resistentie in zowel loof als knol.


Knol lang ovaal en gelijkmatig van vorm. Aardappelras Agria (kg. pootaardappelen) Late consumptieaardappel met een goede smaak. Uitermate geschikt voor de verwerking tot friet en door zijn kru. Ook de Frieslander (beschikbaar van juni tot en met september) is een hele smakelijke frietaardappel.


Verder worden Agria , Desiree, Premiere en Sante genoemd. Natuurlijk is het handig als de aardappel een groot formaat hebt dan heb je lekkere lange frieten. Wij hebben hiervoor de bonken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.