maandag 25 juli 2016

Waterbeestjes

Het is voortdurend eten en gegeten worden maar zijn ze daarom griezelig of juist heel interessante beestjes om naar te kijken? Die vraag beantwoordt u uiteraard zelf, maar het is een feit dat ze in elke . Waar vind je welke waterbeestjes ? Watertrappers en luchthappers. Hoe kan een spin onder water leven?

Waar blijven de waterbeestjes in de winter? In Nederland is veel water. Zijn watervlooien in de vijver nodig? Moeten afgestorven plantendelen in het najaar verwijderd worden? Zaterdag mei gaan we naar het Bargerveen.


We gaan op pad met een gids van Staatsbosbeheer, op zoek naar insecten en waterbeestjes en nemen zoekkaa. Hoe is het eerste leven op aarde ontstaan?

Het Klokhuis - Duration: 7:06. Sommige waterdiertjes zitten maar een deel van hun leven in het water, bijvoorbeeld de larven van libellen, waterjuffers, kikkers, padden, kevers en eendagsvliegen. Andere waterdiertjes blijven hun hele leven in het water wonen, zoals vissen en watervlooien en . Bootsmannetie nel diertje.


Heeft het diertje een zelfgemaakt huisje om het achterlijf? Iichaam van het diertje. Kijken, kleuren en vouwen. Een gezonde sloot is een bijzondere leefomgeving voor dieren van groot (blauwe reiger) tot klein (watervlooien).


Vooral het ontdekken van het diverse leven in de sloot wordt vaak als zeer verrassend gezien. Tijdens de activiteit mag je aan de slag om die beestjes naar boven te halen. De Natureluur beschikt over schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten.


De begeleider legt uit wat voor soorten allemaal te . Nog geen plannen dit weekend? Ga dan net zoals als Hanne op zoek naar de bijzondere waterbeestjes op de Gravenlandse-buitenplaatsen. De kinderen realiseren zich dat het watersysteem een levend geheel is met waterplanten en waterbeestjes.


De leerlingen kunnen een aantal abiotische factoren die van belang zijn voor een watersysteem noemen.

De Heksenkring geniet en leert van het leven in de sloot! Leuk, zo samen met elkaar! Als het water in de sloot schoon is, kunnen er heel veel verschillende soorten planten en dieren in leven. We gaan met een schepnet, zoekkaart, vergrootglas en stereoloep eens kijken wat we allemaal uit het water naar boven kunnen halen: diertjes met drie staarten, kreeftjes met één oog, bloedzuigers, . In de natuur stikt het in het water van de leuke beestjes.


Vanmiddag mag je aan de slag om die naar boven te halen. Dus pak een schepnetje en vissen maar! De boswachter neemt schepnetjes en loeppotjes mee. Je mag je vangst in een loeppotje doen. KLEINE WATERBEESTJES (HET MICRO-EXPERIMENT).


Hierbij wordt met een schepnetje en een vergrootglas onderzoek gedaan naar kleine waterbeestjes. Deze beestjes worden in de biologie macrofauna genoemd. Sophie en Eva doen verslag van twee excursies die groep heeft gemaakt tijdens het schoolproject.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.