donderdag 28 juli 2016

Houtwormen herkennen

Het is belangrijk de symptomen te herkennen van de schadelijke houtborende insecten en hun houtwormen in uw houtwerk binnenshuis en uw hout direct te behandelen. Houtworm herkennen : hoe doet u dat? Denkt u dat u last hebt van houtworm of houtwormkevers en wilt u houtwormen herkennen en bestrijden?


Het zijn namelijk de gaatjes in het hout die u meestal aan het denken zetten. Er is veel verwarring rondom de verschillende soorten Houtkevers.

De Houtkever herkennen is daarom lastig. Het diertje wordt daarom ook beschouwd als een van de insecten die het meeste schade aankunnen richten. Het is echter niet de Boktor zelf die de schade aanricht, maar de larven van de Boktor. De Spinthoutkever is een van de houtaantastende insecten in Nederland die schade aan uw hout kan veroorzaken. Op deze pagina leest u meer.


Het dekschild is te herkennen de rijen met kleine putjes. Hierdoor lijkt het alsof dit insect gestreept is. Ook zit het dekschild vol met fijne haartjes die met het blote oog nauwelijks te zien zijn.

Het kopje is iets donkerder dan . Het is heel goed mogelijk dat u niet beseft dat u een probleem hebt met houtworm totdat de uiterlijke kenmerken zichtbaar worden. Het is dus erg belangrijk dat u een houtwormprobleem zo vroeg mogelijk opspoort vooraleer uw hout volledig aangetast is. Verschillende soorten houtworm tasten . Hier leert u houtworm herkennen om bestrijding te vergelijken. U vergelijkt en herkent de verschillende houtworm voor de beste bestrijding.


Spring naar Herkennen - Herkennen. Het begint eigenlijk met het herkennen ervan. De houtworm bestaat eigenlijk niet want het is een verzamelnaam voor verschillende diertjes die je hout vernielen. Deze naam is dus een naam voor verschillende in hout levende insectenlarven, maar vooral de larve van de gewone . Hoe kun je houtwormen herkennen ? Witte larvenkopjes die af en toe naar buiten piepen. SHR herkent de houtworm en geeft bestrijdingsadvies.


Let vooral op hout dat langere tijd in een vochtige ruimte heeft gelegen. Als je hout koopt, controleer het dan op aantasting door houtwormen. Gebruik bij chemische bestrijding alleen toegelaten middelen.


Die zijn te herkennen aan een toelatingsnummer van het Ctgb.

Zijn vloeren, balken of grote houten voorwerpen . U kunt houtworm herkennen door allerlei gaatjes in het hout. Van Meijel werkt met gecertificeerde medewerkers die de bestrijding onder uiters veilige omstandigheden uitvoeren. Onze materialen en bestrijdingsmiddelen worden aan een hoge standaard getoetst en zorgen niet alleen voor een veilige bestrijdingsmethode, . Pas als de larven zijn ontwikkeld en verpopt in het hout komt de kever enige tijd later tevoorschijn door eerst het boorsel uit de gang te schuiven en vervolgens uit te vliegen.


De uitvliegopening is tot millimeter, en is hieraan te herkennen , alle andere bekendere . Door uw houtwerk op de volgende kenmerken te controleren, kunt u achterhalen of er ook houtwormen bij u in huis zit: Kleine gaatjes in het hout. Dit zijn de uitvliegopeningen van de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.