woensdag 26 april 2017

Aardpeersoep

De aardpeer is een knolgewas die zelden het daglicht ziet, maar toch verdient de groente het om eens in de schijnwerpers gezet te worden. Jeroen maakt er een zachte romige soep van met stukjes ham en gemalen kaas. Schil de aardperen, de ajuin en aardappel en snij in blokjes.


Smelt de boter in een kookpot en stoof de groenten aan. Giet het water erbij en laat alles gaar koken.

Voeg de groentebouillon toe en mix alles goed. Versier met wat erwtjes en . Verwarm de oven voor op 1°C. Meng de aardpeer, aardappel en knoflook met het venkelzaad en de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca.


Op je feestmenu mag deze aardpeersoep zeker niet ontbreken. Aardperen hebben een aparte, nootachtige smaak.

Serveer met pastinaakchips en veenbessencompote. Op zoek naar het lekkerste aardpeersoep recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag!


Hij is ook wel bekend onder de chique naam topinamboer. Mister aardpeer is vooral rond Kerst behoorlijk goed verkrijgbaar, dus vraag ernaar bij je groentenman of kijk bij de grotere supermarkt. Elke dag lekkere recepten met Libelle-lekker! Met een weekmenu, de boodschappenlijst, uitleg over kooktechnieken en keukenbenodigdheden. Uiterst makkelijk aardpeersoep recept: aardpeer schillen, gaar koken met soepgroenten, pureren en klaar.


De salie combineert goed met de aardperen en de gember geeft het net een beetje pit. Een lekker simpele aardpeersoep , ik hou er wel van! Een zachte soep met een nootachtige smaak en een pittige kick.


Voor de koude winterdag een degelijke soep, ook lekker met spekjes en strooikaas. Bereidingswijze: Was de aardperen goed. Een Franse vriendin vertrouwde me toe, dat aardpeer heel goed samengaat met truffel.


Ik garneer deze soep dan ook met een beetje geraspte truffelkaas. Doe een flinke scheut olijfolie in een soeppan en voeg alle groenten en knoflook toe.

Het lekkerste recept voor Aardpeersoep met truffel vind je bij njam! Zelf een lekkere aardpeersoep in elkaar draaien hoeft helemaal niet zoveel moeite te kosten, en ideaal om de aardpeer mee te ontdekken. Een van de belangrijkste adviezen die ik altijd geef tijdens workshops of coaching is: zie eten als iets positiefs. Neem kleine stapjes en wees lief voor jezelf.


Je hoeft geen ingewikkelde recepten te maken, alles bio te kopen of alle nieuwe superfoods in huis te hebben. Geniet van wat je eet en . De aardpeer heeft een heerlijke zacht zoete smaak en is dus ideaal om een lekkere soep mee te maken. Deze soep bevast naast de aardpeer ook nog gebakken champignons.


Pureer het geheel en voeg de groenteboullion toe. Breng aan de kook en laat minuten zacht doorkoken. Schenk in soepkommetjes en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.