vrijdag 21 april 2017

Muizen soorten

Woelmuizen (Arvicolinae):. Aardmuis (Microtus agrestis) . Informatie over de soorten muizen met hun verschillende haarstructuren en aftekeningen. Ik heb helaas niet voor elke soort een foto.


Omdat knaagdieren zich uitstekend kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden en omgevingen, is de muis een erg succesvol dier wat ontwikkeling betreft.

In België leven er heel wat verschillende soorten muizen. De meest voorkomende muizen in onze huizen en tuinen zijn de huismuis , bosmuis , veldmuis, . Knaagdieren kunnen zich uitstekend aanpassen aan nieuwe omstandigheden en omgevingen en planten zich zeer snel voort. In Nederland leven heel wat verschillende soorten muizen. Alles lezen over de verschillende soorten muizen.


Rentokil is de expert in het bestrijden van muizen. Hieronder vindt u meer informatie over de meest voorkomende soorten muizen die in en rondom onze woningen en bedrijven leven.

Wanneer je een muis ziet lopen, zie je niet direct om welk soort het gaat. Logisch, want zoveel verschillen zijn er nu ook weer niet. Desondanks onderscheiden we een aantal soorten muizen die erom bekend staan in Nederland nogal eens binnenshuis voor te komen.


Ware muizen ( huismuis , bosmuis , dwergmuis ) 2. Spitsmuizen (huisspitsmuis, bosspitsmuis, dwergspitsmuis) 3. Deze muis is bijna altijd verantwoordelijk voor de muizenoverlast binnenshuis. De huismuizen kunnen zich aanpassen aan bijna iedere omgeving. Huismuizen zijn absoluut hooggeschoold in overleven, buiten of binnen.


Ook de voortplantingsdrang van deze muizensoort is zeker indrukwekkend te noemen! Er zijn verschillende soorten muizen. We beschrijven de kenmerken van de muizen. Zwarte muizen lijken veel op zwarte ratten en worden daar dan ook vaak mee verward. De zwarte muis is een soort muis die in Nederland niet vaak voorkomt.


De bekende huismuis , een van de andere soorten muizen , is bruin en kan wat zwartig ogen. De zwarte rat is een ongedierte die in Nederland ook vaak voorkomt.

Je hebt verschillende soorten Bosmuizen, Grote bosmuizen, kleine bosmuizen en Brandmuizen. De Bosmuizen leven in het bos, vaak in holletjes onder de grond. Ze eten vaak nootjes en andere vruchtjes.


De Bosmuis is een stuk lichter dan de huismuis hij weegt 13 . De tabel werkt volgens het klassieke tweede- lige systeem. Zoogdieren van West-Europa,. Vlaanderen voorkomende muizen en rat— ten opgemaakt. De bosmuis behoort tot de ware muizen en kenmerkt zich door grote ogen en oren, een puntige snuit en een staart die vrijwel gelijk is aan de kop-romplengte.


Een stortbergje voor de ingang van een nest is goed herkenbaar en hiermee onderscheid de soort zich van andere muizensoorten (m.u.v. de bruine rat). Heel bekend van oudsher zijn de witte muizen , maar deze diertjes kunnen worden gefokt in bijna alle kleuren van de regenboog. Vandaar dat liefhebbers voor de muis die als gezelschapsdier wordt gehouden de naam kleurmuis gebruiken.


Onze tamme muizen stammen af van de wilde huismuis. Het lichaam van de muis. Soorten muizen en ratten.


Als je die allemaal optelt, kom je tot een veel groter cijfer, maar dat heeft volgens wetenschappers niet veel zin. Wat overigens interessant is, is dat de huismuis (Mus musculus) een zeer jonge soort is, . Texel geïsoleerd van soortgenoten in de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.