dinsdag 25 april 2017

Tuinen utrecht

Deze universitaire Tuinen zijn er voor wetenschap én publiek. De Tuinen op Fort Hoofddijk zijn geopend van maart tot december, dagelijks ( óók in het weekend en tijdens feestdagen) van 10. Het kantoor van de Tuinen is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.


Utrechtse Botanische Tuinen. Hier vindt u de prachtige Rotstuin, de .

De Tuinen zijn zowel met openbaar vervoer als met de auto of fiets goed bereikbaar. Dergelijke botanische tuinen dienen veelal in de eerste plaats (universitair) onderwijs en onderzoek. Tegenwoordig is ook educatie een belangrijk doel. In deze unieke, historische tuin vergeet je dat je midden in de stad bent. Het is een rustige plek om te wandelen en biedt inspiratie voor tuinliefhebbers.


De tuin is verdeeld in een aantal delen, waaronder een cottagetuin en een medicinale tuin : de Regiustuin. Daarnaast herbergt de tuin vele plant- en boomsoorten. Tuincafé Botanica is als lunchen in het verre buitenland.

Vanaf het zonnige terras kijk je uit over de Botanische Tuinen. De mooiste planten uit de hele wereld! Op en rondom Fort Hoofddijk bevinden zich zes tuinen met elk een eigen karakter.


In de Rotstuin bloeien bijvoorbeeld hoge kruidplanten die thuishoren in bergdalen. In de Ontdektuin staan planten om te ruiken, te zien, te voelen, te proeven en zelfs te . Deze excursie wordt georganiseerd door de Volksuniversiteit in Hoogeveen. Inschrijven is alleen mogelijk via de link. Uit de tijd van Prins Maurits stamt het idee van een verdedigingslinie met behulp van water.


Dat idee werd werkelijkheid gedurende de 17e eeuw met de realisatie van de Hollandse waterlinie. De Tuinen, met een oppervlakte van hectare, zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Wat maakt deze plek zo boeiend?


De Tuinen , met een oppervlakte van hectare, zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Als rondleider heb je verhalen te vertellen. Bert is een verhalenverteller. Voor de kinderen is er een toffe speurtocht!


Op Fort Hoofddijk, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, liggen de Botanische Tuinen van.

De eerste tuin werd aangelegd op het toenmalige bolwerk Sonnenborgh werd aangelegd als onderwijstuin voor studenten in de . Geel, Hoograven, Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede. Roze, Graadt van Roggenweg, Kanaleneilan Oog in Al, Papendorp, Oudenrijn en De Meern. Groen, Kanaleneiland-Zui Nieuwegein en Vianen.


Paars, Oudwijk, Voordorp, Wittevrouwen, Rijnsweer De Bilt, Bilthoven en . Een tuin met een wetenschappelijk karakter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.