donderdag 20 april 2017

Curcuma plant kopen

Zet deze op een plekje in de volle zon binnenshuis. De kurkuma groeit graag in vochtige grond die tussentijds even droog wordt. Een opvallende schoonheid.


Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier. Planthoogte bij aankoop.

Hierdoor zijn ze niet het hele jaar verkrijgbaar. Deze plant houdt vooral van de lente, zomer en de herfst, informeer . Ook wel Siamese tulp genoem een geweldige aanwinst voor het interieur. De wortelstokken zijn het beste als ze allemaal tegelijk worden geoogst. Bestel kurkuma (afkomstig van de geelwortel, ook bekend als curcuma ) bij de voordeligste en grootste online drogist: gratis verzending vanaf euro. Ze staat het liefst op een lichte en zonnige plek op de vensterbank maar ook in de serre of op het balkon bij een temperatuur vanaf 15°C.


De geelwortel schijnt het ook succesvol te doen in lichte ruimtes binnen waar geen direct zonlicht te plant bereikt. Meng koemest, compost, rivierzan en een aantal algemene organische meststoffen en je plant zal je dankbaar zijn.

De plant stamt oorspronkelijk uit India waar hij Haldi genoemd wordt. In Zuid Amerika noemen ze het Palillo. Het rhizoom of wortelstok van de Koenjit wordt gebruikt . Ook zij kregen net als de gember in het begin een beetje last van zonnebran zoals je aan de onderste bruine bladeren nog kunt zien, maar het nieuwe blad kwam er prachtig en gezond uit. De planten groeiden minder hoog op dan de gember, hoewel die natuurlijk wel een voorsprong hadden gehad.


Kaneelboom of Cinnamomum zeylanicum kaneel is ook een belangrijk insectenbestrijdingsmiddel. Nu te koop bij Natuurlijkperpost. Beschrijving: Kurkuma, curcuma , indiase geelwortel is een Aziatische plant.


De wortel van deze plant ook wel koenjit genoemd wordt gebruikt als kleurstof, specerij en geneesachtig kruid. In de Indiase ayurvedische geneeskunde en de chinese geneeskunde wordt het middel voorgeschreven bij maag- en darmklachten. Kurkuma als mooie sierplant mist iedere vorm van geneeskrachtige werking.


Soms hoort men wel van mensen die een plant in de supermarkt kopen , deze in de tuin planten en dan de wortel ervan opeten. Maar er zijn soorten kurkuma planten. Sommige zijn zelfs giftig.


Ook is zuivere curcumine poeder . Kurkuma ( curcuma longa) is de wortel van een plant die tot dezelfde familie behoort als gember.

In de westerse keuken is het nog minder beken behalve als onderdeel van het kruidenmengsel kerrie. De kleurstof wordt inmiddels ook . Bekijk nu de nieuwe website voor het aanbod aan Kurkuma! Kurkuma wordt gemaakt van.


Bij aankoop van deze plant wordt namelijk een bedrag per plant gegeven aan Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker waarmee zij het onderzoek naar kanker direct financieren. Bij de plant ontvang je een zakje Kurkuma specerij . Curcuma koop je eenvoudig online bij bol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.