vrijdag 21 april 2017

Ondergrond speeltoestel

Er zijn verschillende soorten ondergronden bij speeltoestellen die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Vaak zijn de financieën leidend voor de keuze van bodemmateriaal. Voordat u de keuze voor een bepaald materiaal maakt, is het verstandig het totale oppervlak waar het materiaal moet komen te liggen en de . Zand kan goed worden gebruikt als ondergrond voor speeltoestellen. In de meeste gevallen is onder een speeltoestel een ondergrond met valdempende eigenschappen vereist.


De keuze voor valdempende materialen is afhankelijk van de situatie, het investeringsniveau en de onderhoudscriteria.

In principe bepaalt u dus de keuze, mits de ondergrond aan de veiligheidseisen voldoet. Niet alleen speeltoestellen dienen veilig te zijn, ook de ondergrond moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. De bewustwording van het belang van een veilige ondergrond heeft geleid tot wettelijke regels aan de bodem onder speeltoestellen. Daarin is vastgelegd dat in de bodem onder speeltoestellen al vanaf een valhoogte van cm.


Hallo, Wij zijn ah twijfelen over de ondergrond die we gaan gebruiken voor ons ( nog te kopen) speeltuig. In eerste instantie wilden we gewoon gras nemen, maar het zal een vervelend karweitje zijn om telkens het gras rond al die poten af te maaien. Op plaatsen waar glijbaan komt, zal het gras . Vallen hoort bij spelen.

Ons assortiment valondergronden is heel divers, van gras tot beton en. Aan deze valdempende ondergronden worden strenge eisen gesteld die er voor zorgen dat u ervan op aan kan dat de kinderen zo veilig mogelijk spelen. Valdempende ondergronden zijn onder andere . Dus indien een rekstok 1. Om veiligheid volgens de laatste wettelijke eisen te waarborgen op zorgvuldig ingerichte speelplaatsen, levert BOAS alle type valdempende ondergrond , waaronder: . De maximale valhoogte van een speeltoestel is de hoogte waarbij het risico van een val aanvaardbaar wordt geacht. Hoe hoger het toestel, des te hoger moet de maximale valhoogte van het bodemmateriaal zijn. HIC staat voor Head Injury Criterium.


Hoe harder de ondergrond hoe meer kans er is op. Uw keuze wordt mede bepaald door wat mooi staat in de omgeving en goed past bij uw budget. Op de volgende pagina vindt u een rekenvoorbeeld hoe u zelf de kosten van de gekozen onder- grond globaal kunt berekenen. Zowel voor particulier als openbaar gebruik.


De leverancier van het bodemmateriaal moet instructies meegeven over de correcte installatie, onderhoud en inspectie procedures. De ondergrond mag geen beknelling veroorzaken. Het materiaal moet voorzien zijn . Speeltoestellen in de kindvriendelijke tuin.


Het is belangrijk dat je bij de aanleg van de tuin rekening houdt met de ondergrond. In samenwerking met LuduQ speeltoestellen een leuk project afgerond in Heerhugowaard.

Een mooi speeltoestel met een strakke rubberen valdempende ondergrond. Alle werkzaamheden zijn gedaan door TnT speeltoestellen. Onder de schommel is een vloer van rubberen grastegels aangebracht. Hierdoor wordt de veiligheid bij het schommelen verhoogd. Voor de afwerking is er gras ingezaa zodat de rubber tegels uiteindelijk niet meer zichtbaar zijn en één geheel met de tuin vormen.


Deze ondergrond is geschikt voor elk type speeltoestel. Voorkomen is beter dan genezen. Maar als vallen dan toch moet, dan is veilig vallen een must om letsel te voorkomen.


Een veilige ondergrond voor onder uw speeltoestel kan op verschillende manieren worden bereikt door het gebruik van valdempende materialen. We beschrijven mogelijke .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.