vrijdag 21 april 2017

Buxus wordt geel

Het zijn kleine buxusjes voor in de balkonbakken. Weet iemand wat hier aan de hand is en waardoor dit komt? Ik heb een paar weken geleden mijn buxushaagjes gesnoeid.


Dat was op een bewolkte dag en de week daarna heeft het veel geregend en was het steeds bewolkt. Na het snoeien heb ik buxusmest gestrooid.

Toch worden de blaadjes van mijn buxus geel. Dat is logisch, want hij is een mooie verschijning die ook de winterse tuin structuur en kleur geeft. Een buxus met gele blaadjes verliest echter alle charme. Geel blad bij buxus duidt immers . Volutella buxi en Cylindrocladium buxicola.


Afgelopen weken was de buxusmot massaal aanwezig in de tuin. Ziet u zwartbruine vlekken op de bladeren van de buxus. Aangevreten buxusplanten in uw tuin?

Grote kans dat u te maken hebt met een buxusziekte. In dit artikel vindt u alle informatie en oplossingen voor diverse buxusproblemen. Indien u uw planten goed verzorg zult u weinig last ondervinden van ziektes. Laatwerkende gewassen kunnen tot maart . Door te zuigen aan de bladpunten. Ze vormen opvallende plekken van geelverkleurende afstervende bladeren.


Het begint meestal met één zijtak en de verkleuring begint bij de oudste bladeren. In dit stadium kunnen al roze sporenhoopjes worden aangetroffen op de twijgen en onderkant van het blad. Er is een insnoeringsplaats te vinden op de twijgen, . Het kan zijn dat er in het voorjaar een mulch- of schorslaag aangebracht is. Ook de combinatie van champignonmest op zoutere gronden, bijvoorbeeld in kustgebieden, kan een dergelijk effect . Onderstaand de oprukking van de afgelopen maand. Vorig jaar heb ik de haag al helemaal overnieuw ingepoot, ik heb toen de struikjes in.


Gele bladranden bij buxusplanten is een groeistoornis die enkele oorzaken kan hebben. De meest voorkomende is een gebrek aan voeding in de bodem of een te hoge grondwaterstand. Zorg er bij het planten voor dat er voldoende voeding wordt ingewerkt in het plantgat maar ook dat het overtollige water kan wegvloeien . De overige planten doen het prima, alleen de strook buxus niet.

Tuinforum onderwerp: buxus wordt geel. Helaas, een week later ziet het er niet meer uit, helemaal geel , net als vorige jaren. Bekijk alle reacties via groeninfo. Ik had na het snoeien nochtans speciale buxus -meststof gegoten over alle buxus -haagjes.


Als je buxus in een pot plant, heb je een speciale potgrond voor kalkminnende planten nodig. Zo krijgt de plant de perfecte voedingsbodem om goed te groeien. Geef je buxus in een pot ook regelmatig water.


Wellicht de belangrijkste troef van de buxus is dat de plant wintergroen blijft. De buxus wordt voller, steviger en mooier doordat de afgesnoeide twijgen gaan vertakken. De bovenste bladeren drogen dan uit en kleuren geelbruin en verdorren wat de buxus een stuk minder mooi maakt. Groene bladeren met een geel randje duiden op een te zure grond.


Kalk is rijk aan calcium en magnesium en verlaagt de zuurgraad van de grond. De remedie is dus kalk gebruiken. Calcium voorkomt en herstelt gele bladranden. Magnesium geeft de buxus zijn diepgroene kleur.


Buxus aanprikken en leegzuigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.