vrijdag 28 april 2017

Nachtvlinder

De groep omvat alle vlinders, met uitzondering van de Papilionoidea, waarvoor ook wel de naam Rhopalocera of dagvlinders . Vanaf haar zestiende weet Priscilla dat ze erfelijk belast is met dezelfde ziektes als haar moeder. Ze wil zichzelf deze lijdensweg besparen en verdiept zich al . De jonge Priscilla is erfelijk belast met een dodelijke ziekte. Ze wil geen lijdensweg en kiest op haar 26e verjaardag voor euthanasie. Wat is het verschil tussen een dagvlinder en een nachtvlinder ?

Vaak noemen de mensen ze motten, maar niet elke nachtvlinder is een mot. Ik probeer dat zo vaak mogelijk te melden, want als ik dan weer een pijlstaartvlinder of een nachtpauwoog (foto) voorbij zie vliegen dan denk ik bij mezelf hoe kunnen ze dat. Vanaf haar 16e weet Priscilla dat ze erfelijk belast is met dezelfde ziektes als haar . Nachtvlinder , de laatste dagen van Priscilla. De grootste nachtvlinder van de uilenfamilie op mijn erf, die trouwens ook overdag vliegt, is het rood weeskind (Catocala nupta). Ik zie ze ieder jaar vanaf half augustus.


De vlinder heeft een goede schutkleur en verraadt slechts bij verstoring en tijdens het vliegen de prachtige rood-zwarte tekening van de achtervleugel. Leven alsof het je laatste dag is. Dat is realiteit voor de 25-jarige Priscilla die lijdt aan een erfelijke.

Maak van je tuin een vlinderparadijs! Leer onze meest voorkomende vlinders vlot herkennen en ontdek met welke planten je de vlinders echt een plezier doet. Vraag je gratis Vlindergids aan en ga aan de slag met onze tips. Maar dat is niet helemaal waar! Want er zijn ook nachtvlinders die overdag vliegen.


Je kunt het zien aan de manier waarop ze hun vleugels vouwen en aan het knopje op hun voelsprieten. Bij dagvlinders eindigen de voelsprieten altijd in een knopje. Unit plaats delict Paperback. In een nachtclub in het chique Bezuidenhout overlijdt een prostituee na het snuiven van witte heroïne.


Voor de kust van Scheveningen vissen de opvarenden van een vrachtschip uit Panama een dode duiker uit. Toch is het niet zo simpel. Er zijn heel wat nachtvlinders die gewoon overdag actief zijn! Het verschil kun je zien aan het uiterlijk. Een dagvlinder, zoals een dagpauwoog heeft de vleugels open . Herken jij de nachtvlinder op de foto?


Iedere familie bevat soorten met een karakteristiek uiterlijk. Zowel de vlinders als de rupsen kunnen de naamgever van de familie zijn. De familie van de beren heeft bijvoorbeeld hele harige rupsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.