donderdag 27 april 2017

Anemoon soorten

Anemonen zijn wijdverspreide overblijvende (vaste) planten die behoren tot de Ranunculaceae ( Ranonkelfamilie) , ze zijn voornamelijk terug te vinden in gematigde gebieden. Er bestaan ca 1soorten die meestal vlezige stengels en fijngelobde bladeren hebben , de bloei heeft meestal plaats in de lente en zomer,. De bloemen worden in diverse kleuren gekweekt.


Er zijn ook dubbel- gebloemde . Groot, bree met korte dikke tentakels.

Op de mondschijf vaak helderrode, zich splitsende dubbele lijnen, lopend van de tentakels naar de rand van de . Tot keer langer dan breed. Zachte kleuren als lichtroze, oranje, bruin of beige, ook melkwit. Tentakels meestal lichter dan de zuil, soms met lichte ringpatronen.


Plumeauvormig, met veel korte, dunne tentakels op een geplooide golvende mondschijf, die breder is dan de zuil. Een mooie voorjaarsbloeier is Anemone leveillei. Zuil in gunstige gebieden lang .

Dit goed winterharde soort komt uit China en heeft witte schalen met een lila achterzijde. Anemone trifolia groeit als de bosanemoon (met wortelstokken). Het driedelige blad is vrij groot. Anemonen zijn veel voorkomende overblijvende mooie (vaste) planten die behoren tot de Ranunculaceae ( Ranonkelfamilie). Herfstanemonen vermeerderen door wortelstek en andere verzorgingstips.


Bij het kleinste zuchtje wind wiegen anemonen vrolijk mee, daarom ook hun bijnaam windbloemen. Een anemoon bestaat in verschillende soorten en vormen: als bolgewas is ze winterhar met een verdikte wortelstok is ze . Beschrijving en afbeeldingen van Anemone blanda - Oosterse anemoon. Ook Japanse anemoon soorten bloeien laat en kunnen we onder de herfstanemoon scharen. Akelei, Ridderspoor en Monnikskap tot de Ranonkelfa- milie.


Alle soorten Anemonen zijn min of meer giftig. Op het noordelijk halfrond en in Aziƫ komen ze op grote schaal van nature voor. Hij valt op door het felgekleurde gele stuifmeel.


Op deze vrolijke plant raak je nooit uitgekeken! De anemoon brengt met zijn fleurig gekleurde bloemen zomer in je tuin.

De meeste soorten Anemone doen het goed in normale tot humeuze tuingrond op een plek in de halfschaduw. De lage soorten Anemone bloeien meestal in het . Eindelyk de zaaden van andere, hebben verscheide jaren nodig om uit te spruiten, of ten minsten de planten die zy voortbrengen, hebben zeer veel tyd nodig om te groeijen, en bloemen en vruchten voort te brengen: tot deze behooren de Lindeboom , de Wilgeboom , de . Anemoon , eenige soorten van Hanevoet, enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.