woensdag 26 april 2017

Prunus laurocerasus snoeien

De Prunus groeit als een dolle. Stond je al klaar met je heggeschaar? Prunus laurocerasus (laurierkers) is uitstekend geschikt als haagplant. Wanneer laurierkers (laurierhaag) snoeien. Maart: onderhoudssnoei , oude takken en vorstschade.


Juni: laagblijvende soorten, na de bloei en hagen.

September: vormsnoei bij hagen en losstaande planten. Het is een sterk groeiende struik, die behoorlijk breed kan worden. Deze Prunus wordt vaak gebruikt als heg om wind te vangen, wil je dat hij niet te breed wordt, dan moet je hem twee keer per jaar snoeien. Met het vormen van een laurier haag moet je in een vroeg stadium beginnen. Het is niet mogelijk oude, volwassen planten te veranderen in een goed verzorgde ondoordringbare haag.


Jaarlijks moet je de laurier haag zijdelings snoeien. Eenmaal de haag de gewenste . Daarom is het nodig om regelmatig te snoeien. Ook wanneer u veel weg heeft .

Beste allen,Wij hebben in de achtertuin een laurier, ik denk een prunus laurocerasus (zie foto). Het grote glanzende blad vormt al snel een dichte groene wan die inkijk en wind tegenhoudt. Wilt u een mooie dichte en strakke haag dan is het aan te raden de laurier twee keer per jaar te snoeien.


In principe hoeft een laurierkers niet te worden gesnoei tenzij de omvang moet worden beperkt. De prachtige laurierkers is zeer decoratief in de tuin zowel als een losstaande struik of als haag. Hebt u een Prunus Laurocerasus als losstaande struik, dan kunt hem dan op verschillende manieren snoeien.


Raadpleeg onze handige website! Budgetplant, ook voor de beste snoeitips. Met behulp van onze tips kunt u zelf aan de slag met het snoeien van uw laurieren.


Je kan er zelfs voor kiezen om de laurierkers tot net boven de grond te te snoeien als deze te houterig of te groot geworden is. Laurierkers ( Prunus Laurocerasus ) als haag. Heeft de tak slechts enkele bruine bladeren, dan is het beter deze af te trekken in plaats van de volledige tak in te snoeien.


Terugsnoeien kan in maart worden gedaan. Bekijk alle reacties via groeninfo. Dat kunt u door regelmatig te snoeien natuurlijk op de gewenste breedte houden.


Hij groeit ontzettend snel en is zeer snoeiverdraagzaam. Beide zijn bijzonder goede eigenschappen voor een typische haagplant. Het terugsnoeien van de Novita bevordert de groei van nieuwe scheuten.

Snoeien remt de groei aan het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.