woensdag 26 april 2017

Paspoortfraude voorkomen

De overheid heeft strikte regels om identiteitsfraude te voorkomen. Kun je geen abonnement afsluiten bij de sportschool zonder kopie? Ga dan naar een andere sportschool - ze mogen het namelijk nooit van je eisen.


Laat je paspoort nooit . U kunt voorkomen dat anderen fraude plegen met een kopie van uw identiteitsbewijs. Geef nooit zomaar uw identiteitsbewijs af.

Lees meer op Rijksoverheid. Als iemand een kopie wil maken, vraag dan altijd waarom dit nodig is. Registratie van het soort identiteitsbewijs en het documentnummer is meestal voldoende.


Help dan misbruik te voorkomen. Dit kan ontzettend vervelend zijn wanneer iemand er met jouw identiteit vandoor gaat en is bovendien ook nog eens strafbaar. Om jou te helpen hebben wij een aantal tips opgesteld om paspoortfraude te voorkomen. We krijgen steeds vaker te horen dat mensen het slachtoffer zijn van paspoortfraude.


Dat iemand ervandoor gaat met jouw identiteit, kan grote gevolgen hebben.

Nog makkelijker is het om een speciale app te gebruiken, die is ontwikkeld door de Rijksoverheid. Door identiteitsfraude kun je veel geld kwijtraken of zelf aangemerkt worden als oplichter. Voorkom paspoortfraude , maak een veilige kopie. Helaas komt het steeds vaker voor dat criminelen er met.


Een kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs afgeven, lijkt misschien onschuldig. Om identiteitsfraude te voorkomen heeft de Rijksoverheid een handige app gelanceer de KopieID app. Er zijn een aantal zaken die kunnen voorkomen dat u het slachtoffer wordt van identiteitsfraude. Met een exacte kopie van je paspoort of rijbewijs kunnen criminelen fraude plegen waarvan jij de dupe wordt. Daarmee kan identiteitsfraude gepleegd worden.


Verstrek daarom nooit een exacte kopie van je paspoort of rijbewijs. Ik heb bij Vodafone een mobiele telefoon met abonnement besteld. De telefoon wordt per koerier afgelever waarbij ik een cent moet pinnen, het contract. Eén kopietje van je paspoort is voor kwaadwillenden genoeg om identiteitsfraude mee te plegen.


Met je privégegevens kunnen ze bijvoorbeeld gemakkelijk bij je bank- en belastinggegevens. Om dit soort misbruik te voorkomen , lanceert de overheid de KopieID-app. CMI, het Centraal Meld- en informatiepunt Identiteitsfraude en -fouten.


Als u een melding doet bij het CMI, krijgt u een analyse van uw situatie en van de gevolgen van de fraude.

De app, geschikt voor Android , . U krijgt advies over welke stappen u het beste kunt nemen. Ook krijgt u advies over het voorkomen van identiteitsfraude. Hoe wordt identiteitsfraude gepleegd? Hoe herken ik identiteitsfraude? Wat kan ik doen om identiteitsfraude te voorkomen ? Wat gebeurt er als ik aangifte doe van identiteitsfraude?


Ik ben slachtoffer, wat zijn mijn rechten? Steeds vaker duiken berichten over indentiteitsdiefstal op. Met een kopie van uw paspoort kunnen kwaadwillenden u soms heel veel schade berokkenen. Op diverse gemeentehuizen hangt dan ook niet voor niets tegenwoordig een poster met daarop tips om fraude met uw identiteitsgegevens te voorkomen.


Hij wil opheldering van Plasterk. Ik wil van minister Plasterk weten hoe dit kan en wat hij er aan gaat doen. Na de Bulgarenfraude zou je verwachten dat alle seinen op rood staan om dit te voorkomen. Deze aflevering gepresenteerd door Max van Weezel, met de volgende onderwerpen: 1. Om misbruik te voorkomen , is het verstandig erop te zetten waar de kopie voor is, met datum.


Het burgerservicenummer kan onleesbaar gemaakt worden, zowel op het document als in de strook cijfers onderaan, als het verstrekken van het nummer niet wettelijk verplicht is. Een andere reden om naar het paspoort te vragen is als borg. Ondernemers gebruiken dit om te voorkomen dat u weggaat zonder te betalen.


Maar de een maakt een kopie van het paspoort, de ander noteert alleen het nummer en weer een volgende wil het paspoort als borg behouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.