donderdag 31 augustus 2017

Bestrijding bruine rat

Op deze pagina leggen we u meer uit over de bruine rat en geven we informatie over de bruine rat bestrijden. De bruine rat bestrijden is geen gemakkelijke opgave. Zelf een bruine rat vangen of professionele rattenbestrijding inschakelen. Heb je een bruine rat in de tuin dan kun je die zelf vangen met een rattenval.


Zorg ervoor dat een rattenval altijd afgeschermd staat voor kinderen, huisdieren en andere dieren, zodat zij niet in de val kunnen komen. Merk je dat er meerdere bruine .

Om te weten of een nest nog in gebruik is, stop je de in- gang dicht. Als die uur later terug opengemaakt is, is de rat nog niet vertrokken. Iedereen is bij wet verplicht om op zijn eigen terrein de bruine rat te bestrijden. Heeft u ratten in uw tuin of omgeving? Het zou de bruine rat kunnen zijn.


Vraag uw gratis offerte! Bleekwater hulpmiddel bij bestrijding van bruine ratten. Het gebruik van chloorbleekloog in de huishouding wordt vanwege de schadelijke invloed op ons afvalwater steeds meer ontraden.

Af en toe blijkt het echter een handig hulpmiddel voor de dierplaagbestrijder te zijn. In dit geval gaat het niet om de blekende, . Knaagschade, het bevuilen van voedsel, overdragen van ziektekiemen: redenen te over om ratten te bestrijden. Effectief (bij voorkeur preventief) bestrijden van ratten vergt kennis over rattengif en rattenval maar vooral ook kennis van de . Hoe ziet de bruine rat eruit?


De staart is stomp en is korter dan het lichaam en de kop samen. De vacht is hard en bruingrijs. Waar komt een bruine rat voor? Eindelijk is de winter om en kan ik stoppen met vogels voederen.


Ze zijn leuk om bezig te zien en ik. Lees hier hoe u een rattenplaag kunt herkennen en de bruine rat kunt bestrijden. Maar ook hoe Pakken we Rattenoverlast aan en Bestrijden we een Rattenplaag. Ratten, hoe u ze herkent, de schade, oplossingen en bestrijding.


Ziekten die ze over kunnen brengen zijn onder meer salmonella, de ziekte van Weil, E. Het gevaar van ratten word noch altijd onderschat. Wat kan men zelf doen om bruine ratten te weren: Wees netjes en ruim rommel op. Knoei geen voer of ruim het direct. Bruine rat (Latijn: Rattus norvegicus) .

Dicht naden en kieren, een rat kan door een opening van 5cm. Zet preventief rattenlokdozen neer en controleer deze regelmatig. Deze folder is een uitgave van de Dienst waterbeleid van het provinciebestuur van Antwerpen. Naast een beschrijving van de bruine rat , waar ze voorkomen bevat de folder ook nog nuttige tips rond de bestrijding van dit ongedierte.


Muizen en ratten bestrijden Verdelging van ratten en muizen. Met de juiste middelen en materialen kan de bestrijding op strategische wijze worden uitgevoerd. Ratten bestrijden wij met een nieuwe techniek. Zelf kunt u ook de materialen aanschaffen. Zorg er wel voor dat u de bijgeleverde handleiding nauwkeurig opvolgt.


Bestrijding van de bruine rat in Vlaanderen - resistentie tegen rodenticiden. Een literatuurstudie werd gevolgd door twee periodes waarin ratten afkomstig van verschillende . Wettelijk gezien is het stadsbestuur enkel verplicht om de verdelging van de muskusrat ten laste te nemen. Op dit moment is de muskusrat in Harelbeke uitgeroeid. Er zijn geen wettelijke verplichtingen inzake verdelging van de bruine of zwarte rat.


Inwoners dienen dus in de eerste plaats zelf de nodige . Het bestrijden van bruine ratten is echter specialistisch werk, dus neem contact op met Kees Kooijman de ongedierte specialist of kijk in onze webshop wat u zelf kunt doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.