donderdag 31 augustus 2017

Snoeien pruim

Pruimen behoren tot de groep steenfruit. Meestal kunnen de pruimenbomen verder met een beperkte snoei. Door de pruimenbomen te snoeien krijgt u een mooiere boomvorm, iets minder vruchten en minder . De pruim behoort tot de familie van de steenvruchten.


Steenfruit is de verzamelnaam van alle vruchten waarvan het zaad in een hard omhulsel zit: de steen. In vergelijking met appels en peren kunnen pruimen met veel minder snoei verder.

Bij het planten van de boom . De eerste snoei na het planten van een pruimenboom is belangrijk omdat hier het geraamte van de ideale boomvorm wordt gevormd. Een pruimenboom met een centrale stam met enkele gesteltakken met zijtakken. Dit is de basis, waaraan mooi verdeeld vruchttakken en vruchthout moet komen. Je kiest sterke, goed . Ook is deze pruimensoort kleiner dan de gemiddelde pruim.


Reine) Victoria pruimenbomen geven veel vruchten. De Opal pruimensoort is kleiner dan gemiddeld en heeft een donkerblauwe kleur.

Dit zijn de twee wel haast bekendste pruimensoorten. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar het snoeien. Te weinig vruchten door het ontbreken van een passende bestuiver bij uw pruimenboom? Probeer een tweede of derde . Snoeien van pruimenbomen in augustus geeft sterkere bloemknoppen en minder takbreuk!


Een luchtig gesnoeide pruimenboom zal na regen sneller opdrogen en minder vatbaar zijn voor bladschimmels en vroegtijdige bladval. Foto 01: verwijderen van een rugtwijg. Zorg dat het touw niet kan insnoeren! De meeste steenfruitsoorten kunnen tot ca midden september nog gesnoeid worden! Deze snoei je het best midden in de zomer, direct na de oogst!


De ziekte kan de plant binnendringen door open . Op onze nieuwe website vind je informatie over: hoe en wanneer fruitbomen snoeien , per soort, zomersnoei en onderhoudssnoei. Prunus is niet erg kritisch wat betreft de grondsoort, een normale goed verbeterde tuingrond is voldoende. Over het algemeen is er niet veel snoei nodig. Als je wilt snoeien , doe je dat het beste na de bloei.


Eigenlijk kun je volstaan met de . Deze pruim zou het vooral in het zuiden.

Ik heb ook een Opal (jaar 3). Nu weet ik beter waar ik de boom heen wil hebben, en kijk ik aan tegen veel rechtopstaande takken die ik wil uitdunnen. Ik wacht tot een warme . Ze stellen weinig eisen aan de grond en de standplaats. Snoeien kan in de late zomer ( Augustus-September) na het oogsten, maar ook in het late voorjaar is het mogelijk om te snoeien. Het eerste heeft wel onze voorkeur.


Zorg er tenminste voor dat er geen vorst over de snoeiwonden gaat, en het liefst ook zo min . Deze dus in de zomer geregeld weghalen. Jonge leivormpruimen worden in het vroege voorjaar gesnoei wanneer de knoppen gaan zwellen. Middelmatige handelswaarde.


Gelijkende vruchten: Snoeien : Als preventie tegen loodglans direct na de oogst of vlak voor de bloei snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.