woensdag 30 augustus 2017

Snoeien ilex crenata

Hoe meer snoei , hoe compacter de plant. In het eerste jaar zal dat niet meteen het geval zijn, omdat de planten zich eerst moeten zetten. Deze Japanse hulst is net als de buxus mooi in vorm te snoeien.


Wanneer u tweemaal per jaar . De plant is ook goed toepasbaar als solitaire heester op de hoek van de border of als plant om in vorm te snoeien.

Bekijk ons aanbod en bestel direct. De Japanse Hulst is geschikt voor lage en hogere hagen. Hoi Jeannette, de Ilex crenata is ongeveer even duur als een Buxus. Hij groeit sneller in de breedte. Als je hem als haag wilt gebruiken, moet je regelmatig snoeien dan lijkt het of hij langzamer groeit.


De ilex Crenata dient minimaal twee keer per jaar gesnoeit te worden, drie keer per jaar is aanbevolen. De snoeitijd is vanaf mei tot en met september.

Zo kun u bijvoorbeeld een keer snoeien in mei, een keer snoeien in juli en de laatste keer snoeien in september. U kunt het beste uw haag snoeien bij bewolkt weer, . Groenblijvende soort met opgerichte vorm. Zeer geschikt voor groenblijvende hagen of vakbeplanting.


Het kleine blad is sterk gelijkend op dit van buxus. Mag gesnoeid worden in het voorjaar. Spring naar Ilex crenata en cultivars - : Behoeft nauwelijks snoei. Eventuele vormsnoei rond einde van juli.


Groene, verlopen twijgen verwijderen. Ilex crenata Convexa of Japanse Hulst is een heester met glanzend donkergroen blad en zwarte bessen, die zeer geschikt is als lage haag en voor vormsnoei. Deze winterharde bloeiende heester lijkt niet op hulst, maar heeft wel veel weg van Buxus.


Hij wordt dan ook vaak aangeplant als vervanging van een Buxus, . Een alternatief voor de buxus: Ilex crenata. Een waardige plant, een bijna look-a- like voor buxus is de Japanse hulst of Ilex crenata. Het is een mooie soort met (donker) groene blaadjes, een dichte, bossige groei en zwarte bessen (na de bloei indien er niet gesnoeid wordt).


De Hulst haagplanten laat zich zeer gemakkelijk snoeien.

De groeiwijze van de Japanse hulst is gelijk aan de Buxus. Het zijn beide langzame groeiers, waardoor 2x per jaar snoeien voldoende is. Op onze website vindt u . Buxus en Japanse hulst zijn allebei wintergroen en zeer geschikt om te snoeien. Qua uiterlijk hebben zij veel overeenkomsten en daarom wordt de Japanse hulst wel als vervanger . Pas op met bedraden, de takken zijn erg breekbaar, het beste is de takken te beschermen met raffia. Het zijn zeer traag groeiende planten, maar door regelmatig nieuwe groei terug te snoeien ontstaat een zeer mooie fijne vertakking.


Onderstaand de bekendste soorten die als tuin-bonsai gebruikt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.