vrijdag 25 augustus 2017

Kweepeer bloesem

Kweepeer recepten met kweeperen - kweeperencompote, kweepeerjam, kweepeermarmelade, kweeperengelei, vruchtensap, taart, kweeperenwijn en kweepeerlikeuren. Daar tegenover staat dat een doodgewone appelboom het zelfde probleem heeft. Kweepeerbomen hebben over het algemeen weinig last van . De soort komt oorspronkelijk uit het gebied rondom de Kaspische zee en de vrucht is algemeen bekend in veel landen, vooral in de zuidelijke landen van . De Latijnse naam voor de Kweepeer is Cydonia oblonga, ze wordt ook wel alleen “Kwee” genoem of Kweeappel (hoewel de vorm toch wel meer peer dan appel is, ze is trouwens ook familie van de Pyrus = peer).

Hallo Robert, Het gaat inderdaad om kweeperen die je gebruikt om te mee te koken. Je vraag over bloesem begrijp ik niet. Kun je toelichten wat je vraag precies is?


Opvallende witte bloemen in mei (juni). Uitgebloemde bloem en jonge behaarde vrucht. Een tienjarige boom of struik kan veel vruchten produceren!


Kweeperen groeien goed op droge én op vochtige gronden. Sierwaarde van de Kweepeer of Cydonia oblonga.

Bloemen van de Kweepeer. De vrij grote witte en soms zachtroze bloemen verschijnen eind april of begin mei. De bloemen verschijnen na het bla maar zijn door hun grote.


Ze is niet moeders mooiste met haar wrattenhuid en iedereen loopt langs haar heen maar haar bloesem brengt menig mens op de been. Ik heb niet meer zo veel plek in de tuin voor fruitbomen, dus hij moest aan de zijkant van de oprijlaan, pal aan de weg, in de schaduw van de meidoornhaag en hazelnoot. Vorig jaar voor het eerst bloesem , dit jaar bloesem en kweeperen. Ik kan mijn geluk niet . Hier is het hartje iets lichter dan de vorige, maar het is dan ook weer een andere foto. Nieuwe gebruikers profiteren van korting.


Kweepeer bloesem kleurplaat. Hier en daar stakenuitheemse gewassen de kop op, vreemde gasten in de . De kweepeer staat vol in bloei. Voeg bij deze opsomming van voortreffelijkheden nog datze heel mooi is, zowel in mei als ze bloeit, als in oktober als ze vrucht draagt, enhet zalu niet verbazen dat ik ernaar verlang dat de gewone kweepeer weer wordt aangeplant. De bloesem komt laatenheeft dus zeldenvanvorst telijden. Je gezicht toont een dons zo licht Dat een briesje die kan stelen, of een ademteug, Zacht als de bloesem van een kweepeer die In de aanraking van een vinger de dood kan vinden.


Vijf kussen en je gelaat is gezuiverd Terwijl mijn baard is gegroeid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.