donderdag 31 augustus 2017

Isis godin egypte

Haar thuisplaats was echter het Iseum (huidige Behbeit el-Hagar), de twaalfde Benedenegyptische. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. En ook in het Museo Archaeologico Regionale in Palermo (Op het Italiaanse eiland Sicilië) kunnen we een indrukwekkend standbeeld van de Egyptische godin vinden.


In het Metropolitan Museum of Art in New York zijn oude . Samen met haar zus Nephthys speelde zij een belangrijke rol in de Osiris-mythe.

Volgens deze mythe lukte het hen uiteindelijk om het uiteengereten lichaam . Zo werd ze de godin -moeder, beschermster van de liefde en heerseres over het lot. Osiris was een menselijke koning, een goed en verstandig heerser die de Egyptenaren de landbouw, de hoge kunsten en ambachten leerde. Seth werd echter jaloers op de populariteit van Osiris en zinde op zijn dood. Ze hielden veel van elkaar.


Osiris bestuurde het Egyptische rijk als een groot en goed heerser. Zoals in alle Semitische talen werden in het Oudegyptisch . Zij werd vereerd in Philae, op de zuidgrens van Egypte , een .

Misschien deed het klaaglijke gekrijt van deze vogels de oude Egyptenaren aan de kreten van klaagvrouwen denken, en werden de vogels daarom met die godinnen geïdentificeerd. Isis , Godin in alle namen. Ze trok zich terug in Chemmis in de Nijldelta, waar ze haar zoon Horus ter . Meer ideeën over Egyptische godin , Egyptische mythologie en Egyptische tattoo. Ze werd meestal afgebeeld met grote, beschuttende vleugels en gold soms als personificatie van de troon.


Het hieroglief voor haar naam was de afbeelding van een troon, en haar schoot . Deze godin wordt met de hiëroglief van haar naam-troon-of met koehoorns en zonneschijf op het hoofd afgebeeld. Ze vertegenwoordigde de koninklijke macht die ze als gemalin van Osiris had opgenomen, en als moeder van Horus weer tevoorschijn bracht. Zo verbond ze het aardse leven met . Zij schenkt vruchtbaarheid aan de wereld.


De godin werd vaak afgebeeld met koehorens die de zonneschijf omvatten. De hoorn diende als amulet tegen kwaadaardige aanvallen van vijanden en onheil ofwel de hoorn werd gedragen. Nut is de godin en maakster van de hemel. Haar moeder was de hemelgodin Noet. Talloze voorstellingen zijn.


Dit is één van de redenen waarom onze favoriete rondreis juist naar deze godin vernoemd is.

Bastet was een Egyptische vruchtbaarheidsgodin , voorgesteld in de gedaante van een kat. De Egyptenaren hadden een groot ontzag voor katten , het was een heilig dier, want zij beschermden het graan tegen muizen en ratten. Ze verbond zo het aardse leven en het hiernamaals met elkaar en was tegelijkertijd doden- en moedergodin.


Ze werd in samenhang met de groeiende populariteit van de Osiris-cultus in het gehele land vereerd. De zuilen en pilasters stijgen op naar een heldere hemel en geven de indruk van een droomeiland. EGYPTISCHE MYTHOLOGIE STAMBOOM ( Egypt. Mythen p 15) TEKENING ( mythol. vd gehele. p 98) Geb (god van de aarde) en Noet ( godin van de hemel) waren de kinderen van Sjoe en Tefnet.


Deze Godin werd voornamelijk in de stad Bnbastus, in Neder- Egypte , vereerd in eenen grooten tempel, met ruime voorhoven voorzien en rijk versier tot welken zich jaarlijks . In Romeins Nederland werden ook Oosterse goden vereer zoals de Egyptische godin Isis. Haar houding is klassiek Grieks: de godin staat geleund op haar linkerbeen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.