woensdag 30 augustus 2017

Laurierstruik planten

Zo kon de laurier klassiek . Een laurierhaag wordt gevormd door laurierkers. Lees hier hoe u een laurierhaag plant en snoeit. Humusrijke grond voor de beplanting.


Laurierhaag online bestellen bij Tuinplant.

Bij het planten passen wij grondverbetering toe waardoor de laurierhaag beter tot zijn recht komt. Je plant de haag best op de dag van aankoop. Leg de struiken wel ongeveer één uur in het water alvorens ze te planten. Vul de sleuf terug aan met de verwerkte grond . Als boom kan de laurierkers een hoogte van m bereiken, maar hij komt ook als struik voor, bijvoorbeeld in bossen. De gebruikelijke hoogte bedraagt 6-m.


De plant wordt in de keuken als kruid toegepast. Wetenswaardigheden over de plant.

De Grieken brachten het, tijdens hun veroveringstochten, van het Perzische rijk naar het Griekse vaste land mee. In dit filmpje ziet u hoe kweker Hans zijn diverse planten laat zien en verteld. Zelf planten van laurieren. De laurier was voor hen het symbool van wijsheid en . Wilt u zelf uw laurieren planten ? Er zijn een aantal tips die u kunnen helpen bij het planten van laurieren. Dat is een eenvoudige klus.


Met de hieronder aangegeven aanwijzingen realiseert u een mooie en volle laurierhaag. Koop of Verkoop laurier op Marktplaats. Bij Budgetplant kunt u voor een zeer aantrekkelijke prijs de laurier kopen. De naam laurier wordt eigenlijk ten onrechte gebruikt, want de letterlijke vertaling van de Latijnse naam (Prunus laurocerasus) is laurierkers. Download onze gratis zaaikalender voor jouw moestuin!


Wil je jouw eigen moestuin beginnen? Als u van plan bent een lage haag te planten van hooguit meter hoogte groeit een deel van de haaglaurieren te hard. De beste keuze voor een lage laurierhaag is de Portugese laurier.


Deze soort groeit minder hard en vertakt fijner.

Het kleinere blad en de rood aangelopen stengels geven deze tuinplant . Je wilt een Portugese laurier planten ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! Wanneer laurier snoeien? Kijk in de plantenindex voor meer laurierkers soorten hoe je elke soort laurier snoeien moet.


Het is geen inheemse soort en vervult, hoewel de bessen door vogels worden gegeten, geen belangrijke functie binnen ons inheems ecosysteem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.