vrijdag 25 augustus 2017

Overeenkomst op afstand

Bij koop op afstand , bv via internet of telefoon, hebt u extra rechten. Bevalt het product niet? ConsuWijzer legt de regels uit.


Benieuwd naar de betekenis van overeenkomst op afstand ? Lees hier dan verder, de specialisten van AMS Advocaten leggen het aan u uit!

Voorbeelden koop op afstand. U kunt een kredietovereenkomst per telefoon, internet of sms afsluiten. Dit heeft echter geen invloed op de verplichtingen van de kredietgever. Als je een aankoop via internet of telefonisch ( koop op afstand ) hebt gedaan, geldt een wettelijke bedenktijd van dagen. Koop op afstand wordt steeds populairder.


Met de toenemende digitalisering wordt er namelijk steeds meer via internet gekocht. Dat geeft ook problemen, aangezien de koper het goed niet vooraf heeft kunnen zien of inspecteren. Op het internet gelden daarom zowel de gewone regels voor (koop)overeenkomsten en voor .

Informatieverplichtingen, herroepingsrecht, de bescherming van de consument bij een grensoverschrijdende overeenkomst,. In dit artikel lees je de belangrijkste feiten . CONSUMENTENRECHT: OVEREENKOMSTEN OP AFSTAND. Overeenkomsten op afstand betreffende goederen en diensten.


Ik heb een serviesset besteld via internet. Maar de winkel weigert dat nu, omdat ik een zakelijke bestelling zou zijn geweest. De belangrijkste zijn het recht op ontbinding van de koop binnen dagen en de informatieplicht voor de verkoper.


Het grootste probleem bij koop op afstand is dat de consument het product niet fysiek kan bekijken of eerst even kan uitproberen. Ook is de consument eerder geneigd een overhaaste bestelling te plaatsen door het gemak dat het internet biedt (overijlen). De kans is aanwezig dat het product niet voldoet . Daarmee komen de bestaande regels voor overeenkomsten op afstand in het BW en voor financiĆ«le diensten in de Wft te vervallen. Steeds meer producten worden via internet gekocht.


Als het product bij het ophalen of thuisbezorgen tegenvalt, dan is het soms mogelijk om van de koop af te zien. Verkoop jij producten of lever jij diensten via het internet aan consumenten? En heb je te maken met het recht op herroeping en wettelijke bedenktijd.


Dan verkoop je op afstand.

Hieronder lees je wat dat inhoudt en hoe je dat goed regelt. Van radicaal vernieuwen naar behoudend moderniseren? De auteurs zijn als advocaten werkzaam bij Kennedy Van der Laan in Amsterdam.


Je hebt dan (meestal) dagen bedenktijd. Begripsbepalingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.