vrijdag 25 augustus 2017

Frambozen telen

Frambozen zijn in te delen in twee types: zomer- en herfstframbozen. Zomerframbozen bloeien op de stengels van het afgelopen jaar, herfstframbozen bloeien op scheuten die in het voorjaar zijn opgekomen. Frambozenplanten zijn makkelijke planten die heerlijke vruchten voortbrengen in bijna elke tuin.


Aangezien een framboos in de winkel niet goedkoop is en iedereen binnen een jaar vruchten van deze plant kan toveren is de framboos echt een aanrader voor beginnende fruit-tuiniers. Heel toevallig staat het hele artikel Frambozen in de gratis demo van het Moestuin e-boek, die u hier. De vruchten worden gebruikt in gebak, vruchtensiroop, confituur en gelei en tal van andere toepassingen.

De teelt van frambozen is vrij eenvoudig, maar toch gebonden aan enkele regels. Om frambozen te kunnen telen kan op verschillende manieren tot productieplanten gekomen worden. Hiermee moet dus bij de aanplant rekening gehouden worden. Verder is het belangrijk dat de planten op een . Volgens de zelfbenoemde deskundigen telen wij al meer dan tien jaar de frambozen voor de toekomst.


Alles over de teelt , verzorging, aanschaf van frambozenplanten en de lekkerste frambozen recepten. Spring naar Teelt - Zomerframbozen. Door de zomerframbozen in een plastic tunnel te telen is de oogst met ongeveer een maand te vervroegen.


Frambozen kunnen ook onder glas geteeld worden, zowel in potten als in de grond.

Door de kas te verwarmen kan de oogst nog eens met een maand vervroegd worden. Hieronder vind je informatie over het kweken van frambozen , het snoeien van frambozenstruiken en andere tips met betrekking tot de vochtigheid van de gron ziekten en ongedierte. Wil wil er nu niet snoepen van heerlijk fruit uit eigen tuin. De framboos is bij veel mensen favoriet, ga daarom frambozen kweken in je eigen tuin! Planten van zomerfram- bozen gaan na een koudeperiode bloeien.


De oogst vindt dan ook pas in het tweede teeltjaar plaats. Met de oogstperiode kan dan worden geschoven door long cane. Besluit je een frambozenstruik aan . In tien jaar tijd is het areaal houtig klein- fruit bijna verdubbeld (tabel).


Het grootste deel van de aanplanten staat in de volle grond. Om het tijdstip van de oogst te vervroegen of te verlaten worden braam en framboos ook in kassen en plastic tunnels . Anka Fruit, het kleinfruitbedrijf van. Peter en Wouter De Deyn in Roosdaal. Behalve over aardbeien werd er vooral ge- sproken over de teelt van frambozen. Twee jaar later kwam zijn neef . Graag had ik vernomen of er iemand ervaring heeft met het kweken van frambozen in potten.


Vermits wij maar een kleine tuin hebben en frambozen nogal kunnen woekeren, had ik gedacht potten te zetten met daarin frambozen , met een zekere afstan en de ranken dan leiden van de ene naar de . Passieflora of passievruchten zijn bijzonder bruikbaar, maar plant dan zeker twee verschillende rassen zodat kruisbestuiving verzekerd is.

DOORDRAGENDE - EN HERFSTFRAMBOZEN. Biologisch rassenonderzoek bij frambozen wordt nauwelijks of niet uitgevoerd. Bio-kleinfruittelers moeten zich meestal baseren op de resultaten uit het gangbaar onderzoek. Het biologisch telen van frambozen is echter moeilijk te vergelijken met gangbaar geteelde frambozen.


Bij frambozen eerst afzet regelen, dan telen ”. Vooral naar ziektegevoeligheid en groei . Het seizoen is bijna voorbij en de meeste telers zijn de laatste hand aan de teelt aan het leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.