vrijdag 25 augustus 2017

Peterselie kweken

Ze is niet moeilijk te telen en haar grootste voordeel is dat ze goed tegen kou kan en je daardoor tot heel laat in de herfst nog van de planten kunt oogsten. Je kunt peterselie zaaien tussen half . Je hebt platte peterselie en krulpeterselie. De blaadjes zijn anders gevormd bij deze varianten, de smaak is heel vergelijkbaar. Het kweken van peterselie is heel makkelijk, het kan in een bloempot in huis of op het balkon, of gewoon in de .

Alles wat je nodig hebt. Tot deze familie behoren onder andere wortel, selder, koriander en dille. Het kweken van dit kruid kan in volle grond of in pot. Peterselie behoort tot de familie van de schermbloemigen (Apiaceae).


Een kruid dat vaak in de keuken terug komt is peterselie. Bij het kweken van peterselie gebruik ik zelf altijd de platte variant omdat deze meer smaak heeft in zowel koude als warme gerechten. Hoe kweek ik peterselie?

In stappen zet je je eigen peterselie op tafel. Zorg voordat je begint, dat de bovenste centimeter van je moestuin bedekt is met Intratuin biologische . Ten tijde van Karel de Grote was de bevolking verplicht dit kruid te kweken ( omwille van het gunstig effect op de gezondheid). Denken we hier ook even aan de . Stilstaand water werkt namelijk schimmels in de hand. Werk vooraf een flinke portie compost onder met een woelvork om lucht in de bodem te krijgen.


Geef peterselie een halfschaduwrijke plek. Dat betekent dat de plant niet de hele dag in de zon mag staan. Ze heeft een frisse kruidige smaak die bijna overal bij past. Bovendien heb je dan altijd ECHT verse en pure peterselie voor in soep en allerlei gerechten. Zelf peterselie kweken ? De aromatische groente met een pittige smaak mag absoluut niet ontbreken in de moestuin of kruidenbak.


De stengels en het blad werden roestbruin en op enkele dagen waren de zaaibedden volledig aangetast en vergaan. Na het toevoegen van zaai- en stekgrond en kalk . Het kruid doet het uitstekend in de tuin, maar kan ook in potten worden ( voor)gezaaid. Wek niet al te hoge verwachtingen bij de leerlingen en zorg .

Indien U peterselie gaat uitplanten vermijd dan vers stalmest, hierdoor kan verbranding optreden. U kan regelmatig blaadjes afplukken en kan een gans jaar genieten van een zekere oogst. Ontdek hier alle kenmerken en verzorgingstips voor Krulpeterselie.


Bekijk Krulpeterselie hier. Zaai het zelf en oogst onbeperkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.