maandag 28 augustus 2017

Groene aanslag verwijderen hout

Is je houten picknicktafel, de houten schutting of ander houten tuinmeubilair groen geworden van de aanslag ? Of is de bestrating groen van de algen? Groene aanslag verwijderen van hout. Houten meubilair is mooi en stoer, en als je handig bent heb je wat uitgezocht dat maanden per jaar buiten kan staan.


Maar het wordt ook vies.

De schoonmaak gaat helaas niet vanzelf en dus moet je . Hovenier Roel Zuidema zet op een rij hoe je groene aanslag kunt verwijderen en voorkomen. Hard houten schuttingen zijn hier minder vatbaar voor omdat het water minder vlot naar binnen trekt. Juist als de dagen korter worden en het vaker regent zie je dat je mooie terras of schutting groener en groener wordt. Gelukkig kan je er wat aan doen.


We stelden onze vrienden op WhatsApp en gebruikers van de Radar App hoe zij groene aanslag verwijderen en de respons was enorm! Vooral op hout is het ten zeerste af te raden om met de hogedrukreiniger de groene aanslag weg te spuiten.

Het water dat onder druk op het hout klettert beschadigd de oppervlakte en verpulverd de bovenste laag. Het kan zich ook prima hechten aan gladdere materialen als glas, metaal en marmer. Ook hout is niet veilig: . Een veelgebruikte manier om groene aanslag te verwijderen is door gebruik te maken van schoonmaakazijn. Een houten vlonder schoonmaken met azijn (of andere oppervlakken) is zelfs zo populair dat het in het voorjaar lastig kan zijn om aan schoonmaakazijn te komen.


Waarom werkt azijn dan zo goed? Pak nĂș de groene aanslag op je houten meubels, stoffen meubels en houten vlonders aan in je tuin. Stap-voor-stap alg en groene prut uit je tuin verwijderen.


Eenvoudig en effectief met Ranex Rustbuster hout. Sommige materialen zijn hier gevoeliger aan, denk maar aan bankirai of massaranduba die niet de kans krijgt snel op te drogen. Hierop gaat u ongetwijfeld snel tegen de vlakte wanneer u geen algvorming vermoedt. Test groene aanslagverwijderaars. Het verwijderen van groene aanslag kan op verschillende manieren.


De lente is weer begonnen dus tijd om de tuin weer helemaal op orde te brengen. We zien dit ook duidelijk terug op onze site.

Je bent dus niet de enige die . Omdat teakhout prachtig staat in de tuin zie je ook dit seizoen weer veel teakhouten tuinmeubelen. Na verloop van tijd kan het voorkomen dat er groene aanslag ontstaat op het hout , zeker als het vochtig weer is . Ik heb jaar geleden een houten moestuinbak op pootjes gemaakt. Deze winter viel me op dat een plank aan de onderkant los zit. Vandaag heb ik de bak leeggehaald en gerepareerd. Weet iemand een manier om dit eraf te . Klik hier en ontdek de tips van Tante Kaat om die groene aanslag te verwijderen ! HG spul echter hout blijft toch lasti,.


Los de soda eerst op in een liter kokend water en de overige liter moet je met koud water aanvullen. Pas wel op dat het geen aluminium aanraakt. Van tijd tot tijd moet je groene aanslag verwijderen op je terras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.